Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Το «ξεβράκωμα» του Ομπάμα: Η στήριξη στους τζιχαντιστές και ο πόλεμος στο Ιράκ (βίντεο)

Το «ξεβράκωμα» του Ομπάμα: Η στήριξη στους τζιχαντιστές και ο πόλεμος στο Ιράκ (βίντεο)


Η απόφαση του Προέδρου Ομπάμα να ξεκινήσει στρατιωτική δράση στο Ιράκ έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τις δημόσιες δηλώσεις που έγιναν κατά τα τελευταία δύο έτη, κατά τα οποία ο Ομπάμα και άλλα κορυφαία φερέφωνα της αμερικανικής κυβέρνησης υπερηφανεύονταν για τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράκ.

Μεταδίδοντας την απόφαση του Ομπάμα να ξεκινήσει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚΙΛ, στα πλαίσια μίας «ανθρωπιστικής» προσέγγισης του προβλήματος, τα προπαγανδιστικά ΜΜΕ φυσικά δεν έκαναν καμία αναφορά στο γεγονός ότι η κυβέρνηση Ομπάμα, με το να στηρίζει τόσο καιρό τους τζιχαντιστές τόσο στη Λιβύη, όσο και στη Συρία, «έστρωσε» ουσιαστικά το χαλί για την ανάπτυξη και την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έστειλε δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια και όπλα σε αντικαθεστωτικές ομάδες στη Συρία, πολλές από τις οποίες συμμάχησαν ή εντάχθηκαν άμεσα στο ΙΚΙΛ. Σύμφωνα με τους New York Times, η CIA επέβλεπε «τη μυστική αυτή αερογέφυρα όπλων και εξοπλισμού» προς τους αντάρτες ήδη από τις αρχές του 2012.
Πολλοί από τους ηγέτες των ανταρτών στη Λιβύη, τους οποίους ο Λευκός Οίκος υποστήριζε στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν τον Καντάφι,  πέρασαν αργότερα στη Συρία για να ενταχθούν σε ομάδες τζιχαντιστών που πολεμούσαν εναντίον του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση Ομπάμα με το να στηρίζει τους αντάρτες στη Λιβύη και τη Συρία δημιούργησε έναν «παράδεισο» για τους τζιχαντιστές και ευνόησε την άνοδο του IΚΙΛ.
Παράλληλα όμως με την αμερικανική πολιτική που ενθάρρυνε την εξάπλωση των ισλαμιστών σε όλη την περιοχή και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ – η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ και η Τουρκία – εκπαίδευαν, χρηματοδοτούσαν και εξόπλιζαν τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.
Το βίντεο περιλαμβάνει μερικούς από τους «πανηγυρισμούς» για το δήθεν τέλος του πολέμου στο Ιράκ.
«Υπενθυμίστε τους ότι αυτός είναι ο πρόεδρος που έληξε τον πόλεμο στο Ιράκ»-Μισέλ Ομπάμα
«Φρόντισε τους Αμερικανούς και τις Αμερικανίδες που υπηρετούν την πατρίδα, τερμάτισε τον πόλεμο στο Ιράκ» -Μπιλ Κλίντον
«Τελειώσαμε τον πόλεμο στο Ιράκ» – Τζο Μπάιντεν
«Κράτησα το λόγο μου, σας είπα ότι θα τελειώσουμε τον πόλεμο στο Ιράκ και το κάναμε» – Μπαράκ Ομπάμα
«Ξέρετε ότι εννοώ αυτά που λέω και λέω αυτά που εννοώ-είπα ότι θα τελειώσω τον πόλεμο στο Ιράκ και τον τελείωσα» – Μπαράκ Ομπάμα
«Οι θυσίες των Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ οδήγησαν σε αυτή την επιτυχία…Φεύγουμε και αφήνουμε πίσω ένα κυρίαρχο, σταθερό και αυτοδύναμο Ιράκ» -Μπαράκ Ομπάμα
Ενώ λοιπόν ο Ομπάμα και οι στενοί συνεργάτες του επαίρονταν για τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράκ, η στήριξη που παρείχε η κυβέρνησή του στους τζιχαντιστές απειλεί τώρα να πυροδοτήσει έναν νέο πόλεμο που θα μπορούσε να καταπιεί ολόκληρη την Μέση Ανατολή…

PAUL JOSEPH WATSON
Μετάφραση-Απόδοση: Hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.