Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Μετά την αγορά των ελικοπτέρων ο Ομπάμα ευχαριστεί τη Ρωσία… Ε ρε Πούτιν που χρειάζεται…


Μετά την αγορά των ελικοπτέρων ο Ομπάμα ευχαριστεί τη Ρωσία… Ε ρε Πούτιν που χρειάζεται…

Την Ρωσία και τους υπόλοιπους συμμάχους ευχαρίστησε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για τη συμβολή τους στην διεθνή αποστολή καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.
Η δήλωση Ομπάμα ήρθε μετά την ανακοίνωση του Πενταγώνου για την επιτυχία και την ολοκλήρωση της επιχείρησης εξουδετέρωσης και καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στο αμερικανικό πλοίο Cape Ray. Το τελευταίο φορτίο του συριακού χημικού οπλοστασίου, που απομακρύνθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη χώρα στο πλαίσιο διεθνούς συμφωνίας, μεταφέρθηκε από το εμπορικό πλοίο Ark Futura υπό σημαία Δανίας στο αμερικανικό πλοίο Cape Ray, όπου και καταστράφηκαν 570 τόνων υγροποιημένων τοξικών αερίων.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είναι ευγνώμων για την κοινή αποστολή των Ηνωμένων Πολιτειών και του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), που βοήθησε να «απαλλαγούμε από τα χημικά όπλα του συριακού καθεστώτος».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Ομπάμα ευχαρίστησε τους στενούς συμμάχους και εταίρους όπως η Νορβηγία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Βρετανία για την καίρια συμβολή τους σε αυτήν την αποστολή, και δήλωσε πως εκτιμά την βοήθεια της Ρωσίας και της Κίνας.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.