Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

« ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ » Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΜΕΣΩΝ

to νεκρόσ ώμα του παιδιού σε καταψύκτη

ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΨΥΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
to νεκρό σώμα του παιδιού σε καταψύκτη
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Οι εικόνες των βομβαρδισμένων σχολείων,ο αριθμός των σκοτωμένων παιδιών απουσιάζουν ολοκληρωτικά ή σχεδόν εξ ολοκλήρου από τα ισραηλινά μέσα που προτιμούν να μεταδίδουν την εκδοχή των αρχών.

Το λιλιπούτειο σώμα του Raghad Masoud που σκοτώθηκε στη Rafah από μια ακόμη αεροπορική επιδρομή τοποθετήθηκε σε έναν καταψύκτη  λόγω έλλειψης χώρου στο νεκροτομείο.Η φωτογραφία είναι του AFP. Στο Ισραήλ οι τηλεοράσεις δεν μεταδίδουν παρά σπάνια εικόνες από αυτή την νέα τραγωδία.Για να δει κανείς ολοκληρωμένα ρεπορτάζ θα πρέπει να κάνει ζάπινγκ αναζητώντας ξένα κανάλια.Κάποιοι δημοσιογράφοι που τόλμησαν να μιλήσουν δέχθηκαν κριτική και απειλήθηκαν ενώ καραδοκεί και η δικαιοσύνη.
Ο Asher Schechter θα μπορούσε να είναι ο επόμενος στόχος τέτοιων επιθέσεων. Στη Haaretz υπογράφει σήμερα ένα άρθρο που το τιτλοφορεί “Όταν τα νεκρά παιδιά δεν έχουν όνομα : η τρομερή κάθοδος του Ισραήλ προς την απάθεια “. Σε αυτό διηγείται τα εξής: Στις 23 Ιουλίου η ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων B’Tselem που δραστηριοποιείται στα κατεχόμενα υπέβαλε στα γραφεία της Ραδιοτηλεόρασης ένα διαφημιστικό μήνυμα.Σε αυτό μια γυναίκα πρόφερε με μια άτονη φωνή τη λίστα με τα ονόματα των σκοτωμένων παιδιών στη Γάζα. Το μήνυμα ήταν όλο κι όλο 90΄΄.Η ORTI η Ισραηλινή Ραδιοφωνία Τηλεόραση αρνήθηκε να το διαδώσει γιατί ” ο χαρακτήρας του είναι “πολιτικά προβληματικός “.
Ο τίτλος του μηνύματος “Τα παιδιά της Γάζας έχουν ένα όνομα ” ήταν εμπνευσμένο από ένα ποίημα της ισραηλινής ποιήτριας Zelda : “Κάθε ανθρώπινο πλάσμα έχει ένα όνομα που του δόθηκε από τους γονείς του και από το Θεό. “. Για τον Asher Schechter η λογοκρισία του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης είναι η αντανάκλαση μιας πιο ευρείας τάσης που θέλει ως ταμπού την αμφισβήτηση του στρατιωτικού δικαίου. “Τα θύματα χωρίς όνομα » συνεχίζει ο δημοσιογράφος « έγιναν στατιστικά,αμφισβητούμενοι αριθμοί. »10553581_262134047310073_5196863352398875202_n
Σήμερα η μόνη εφημερίδα που ασχολείται εκτενώς είναι η Haaretz η οποία και δημοσιεύει τον τελευταίο απολογισμό των θυμάτων στο παλαιστινιακό : περισσότεροι από 1 800 νεκροί και τουλάχιστον 9 000 τραυματίες. Τα θύματα είναι σε ποσοστό 70 με 80 % πολίτες σύμφωνα με τον ΟΗΕ.Την Κυριακή η Unicef ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 354 παιδιά σκοτώθηκαν από τα οποία τα 222 είναι αγόρια και τα 132 κορίτσια ηλικίας από 1 μήνα έως και 17 ετών. Τραυματίστηκαν 2502 παιδιά μεταξύ 8 και 31 Ιουλίου που αντιστοιχούν στο 30 % του συνόλου των παλαιστινίων τραυματιών αυτής της περιόδου.Περίπου μισό εκατομμύριο ατόμων εκτοπίστηκαν. Άλλο ένα σχολείο του ΟΗΕ βομβαρδίστηκε στη Rafah.Ο απολογισμός : τουλάχιστον 10 νεκροί, και δεκάδες τραυματίες.(Le point.fr 04/08/14)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.