Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Η «μόδα» των τζιχαντιστών εξαπλώνεται στη Βρετανία – Διαβάστε να φρίξετε!


Η «μόδα» των τζιχαντιστών εξαπλώνεται στη Βρετανία – Διαβάστε να φρίξετε!

Παγωμένη είναι η κοινή γνώμη στη Βρετανία από την «μόδα» των τζιχαντιστών που εξαπλώνεται μεταξύ της μουσουλμανικής νεολαίας που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Νεαροί Βρετανοί μουσουλμάνοι που πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος προσπαθούν μέσω των social media και γενικότερα του διαδικτύου να δελεάσουν νεαρούς μουσουλμάνους με βρετανικά διαβατήρια, να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος. Το θέμα το αναδεικνύει τόσο η Daily Mail όσο και το Breitbart.

Για παράδειγμα, Βρετανοί μουσουλμάνοι που πολεμάνε σε Μέση Ανατολή και Μεσοποταμία, έγραφαν στο twitter τις προηγούμενες ημέρες. «Οι άπιστοι φοβούνται ότι θα σφάξουμε τους Γιαζίντι, αλλά το μονοπάτι της πίστης μας είναι ξεκάθαρο ότι θα σφάξουμε τους άνδρες και θα πάρουμε τις γυναίκες και τα παιδιά τους για σκλάβους, στο όνομα του Αλλάχ». Ή το άλλο, «έχουμε ήδη πάρει τις γυναίκες τους για σκλάβες…». Όπως και ξεκάθαρες αναφορές για «δυτικούς» μουσουλμάνους που μάχονται για το Ισλαμικό Κράτος.
tweets
Ωστόσο, αυτό που συγκλονίζει είναι η συνέντευξη που έδωσε ένας μουσουλμάνος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους από τη Βρετανία στο σάιτ Ask.FM. Η συνέντευξη ήταν με το κοινό, δηλαδή οι αναγνώστες του έθεταν ερωτήματα και εκείνος απαντούσε. Διαβάστε ορισμένα χαρακτηριστικά:
Ερώτηση: Δεν σου λείπει η μητέρα σου; Γιατί δεν σου αρκεί να είσαι ένας Βρετανός μουσουλμάνος και να ζεις ειρηνικά;
Απάντηση: Βεβαίως και μου λείπει η μητέρα μου. Θα την δω στον παράδεισο, εάν ο Αλλάχ με δεχτεί. Ανεξάρτητα από το πώς αισθάνομαι, αυτό που κάνω εδώ είναι πιο σημαντικό από την οικογένειά μου.
Ερώτηση: Από τότε που έφυγες, η οικογένειά σου έχει κατανόηση ή είναι συγχυσμένοι;
Απάντηση: Για να είμαι ειλικρινής, η οικογένειά μου θεωρεί ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι εξτρεμιστές. Θεωρούν ότι μου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου. Αλλά με τη χάρη του Αλλάχ δεν είμαι στεναχωρημένος. Ξέρω ότι την ημέρα της κρίσεως θα αποδειχτεί ότι είχα δίκιο.
Ερώτηση: Πόσοι Βρετανοί έχετε βρεθεί εκεί;
Απάντηση: Πολλοί.
Ερώτηση: Είμαι 18 χρονών. Γνωρίζεις εάν υπάρχουν 18χρονες αδελφές (εννοεί κοπέλες μουσουλμάνες) από τη Βρετανία εκεί; Νομίζω ότι είμαι τόσο νέα.
Απάντηση: Άκουσα ότι εδώ υπάρχουν και 16χρονοι από τη Βρετανία. Δεν είσαι και τόσο νέα.
Ερώτηση: Έχεις βρει εκεί μια σύζυγο εκ των προτέρων;
Απάντηση: Υπάρχουν αδέλφια εδώ που θέλουν να παντρευτούν και αδελφές εκεί που επίσης θέλουν το ίδιο. Απλά βρες έναν αδελφό ή μια αδελφή.
Ερώτηση: Υπάρχουν καταστήματα που πουλάνε όπλα εκεί;
Απάντηση: Αμέ, μπορείς να αγοράσεις πολλά όπλα εδώ.
Ερώτηση: Υπάρχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα εκεί; Ή θα ήταν προτιμότερο κάποιος να αγοράσει το αλεξίσφαιρο από την Τουρκία πριν περάσει στη Συρία;
Απάντηση: Μπορείς εύκολα να αγοράσεις αλεξίσφαιρο εδώ. Στη Ράγκα (στη Συρία) μπορείς να αγοράσεις ένα για 100 δολάρια.
Ερώτηση: Χρησιμοποιείται κιάλια νυχτερινής όρασης;
Απάντηση: Βεβαίως, έχουμε μέχρι και κατασκοπευτικά αεροπλάνα.
Ερώτηση: Τα παπούτσια Nike είναι τα κατάλληλα;
Απάντηση: Εδώ αγόρασα ένα ζευγάρι Adidas με αερόσολα. Θα βρεις ό,τι θες εδώ. Εξάλλου δεν θα μπεις στη μάχη εάν δεν είσαι πλήρως εξοπλισμένος.
Ερώτηση: Υπάρχουν πολλά έντομα εκεί; Εάν κοιμάμαι θα με τσιμπήσουν; Συγνώμη εάν αυτή είναι μια περίεργη ερώτηση, Μακάρι ο Αλλάχ να σε ανταμείψει.
Απάντηση: Όχι στο όνομα του Αλλάχ, θα είσαι εντάξει. Το μόνο ενοχλητικό είναι τα κουνούπια.
Ερώτηση: Έχετε διαδίκτυο στα σπίτια σας;
Απάντηση: Καμιά φορά το σπίτι σου μπορεί να είναι κοντά σε ένα ίντερνετ καφέ, οπότε μπορείς να χρησιμοποιείς εκείνο.
Ερώτηση: Υπάρχει δουλειά εκτελεστή, όπως όταν πιάνετε απίστους;
Απάντηση: Αμέ!
Ερώτηση: Πώς κερδίζετε χρήματα;
Απάντηση: Μας δίνουν χαρτζιλίκι ώστε να έχουμε να ξοδεύουμε, να φροντίζουμε τη γυναίκα μας, να αγοράζουμε ρούχα κτλ. Μας δίνουν ό,τι μας είναι απαραίτητο.
Ερώτηση: Η εκπαίδευση είναι σκληρή;
Απάντηση: Όχι, η απάντηση εδώ δεν είναι τόσο σκληρή όσο φαντάζεσαι. Είναι περισσότερο ψυχολογική, είναι πνευματική εκπαίδευση.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.