Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Don’t cry for me «griechenland» – Πάμε καλά;



ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα ανακοινώνανε ποτέ οι Τούρκοι λεπτομερώς  άσκηση αναχαίτισης εχθρικής προέλασης στην έσχατη γραμμή  άμυνας  έξω  από τα προάστια της Κωνσταντινούπολης;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ;
έστω και αν αυτή επραγματοποιείτο θα γινόταν σε τέτοιο επίπεδο διαχείρισης  ώστε η δημοσιογραφική πληροφόρηση να μην εστιασθεί στην περιγραφή  συνεπειών από γεγονότα  που θα δημιουργούσαν ψυχολογικό αντίκτυπο ηττοπάθειας.

Σε εμάς γιατί;
¨Σε άσκηση αναχαίτισης ενδεχόμενης τουρκικής προέλασης στην έσχατη γραμμή άμυνας, στη γέφυρα του Στρυμόνα, προχώρησαν πριν από λίγη ώρα Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού και συγκεκριμένα μονάδα από τη Ρεντίνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιχείρηση που διεξήχθη στην περιοχή Νέων Κερδυλίων, ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης «Δέλτα» του βορείου τομέα και συγκεκριμένα έλαβε μέρος μονάδα Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού από τη Ρεντίνα, με τη χρήση οχημάτων Hummer και αεροπορική υποστήριξη-κάλυψη
Πρόκειται για ένα στρατηγικό σημείο, καθώς η γέφυρα του Στρυμόνα είναι η τελευταία γραμμή άμυνας πριν από τη Θεσσαλονίκη. Αν ο «εχθρός» φθάσει στο σημείο αυτό σημαίνει πώς όλα τα αμυντικά σχέδια έχουν καταρρεύσει και… έχετε γεια.
Είναι σαφώς ένα εφιαλτικό σενάριο να έχουν καταφέρει να φτάσουν στο Στρυμόνα εχθρικές δυνάμεις, περνώντας τον Έβρο και το Νέστο και να έχουν καταλάβει τη γέφυρα του Στρυμόνα, αλλά καλό είναι να είμαστε για όλα έτοιμοι.¨
Αυτό το εφιαλτικό σενάριο σήμερα 31 Ιουλίου  αναπαραγάγεται δημοσιογραφικά  στο διαδίκτυο και τα συμπεράσματα δικά σας.
Όταν διαβάζει ο πολίτης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα παραπάνω τι πρέπει να σκεφτεί και τι πρέπει να κάνει;
Σκεφτείτε μόνο την βεβαρυμμένη σημερινή ψυχοσύνθεση του εν μέσω οικονομικής κρίσης και δυσπραγίας.
Άλλο πράγμα η ετοιμότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το Αξιόμαχο τους και άλλο πράγμα το να δημιουργούνται ¨ συνειρμοί ¨ με λεκτικές εκφράσεις  στον ακριτικό Λαό χάριν της δημοσιογραφικής ενημερότητας που και αυτή έχει την αξία της στους δύσκολους καιρούς μας.
Το πώς θα έπρεπε να το διαχειρισθεί αυτό το γεγονός κάποιος δημοσιογραφικά και προς τα έξω είναι θέμα εμπειρίας και ευαισθησίας μέσα στο περιβάλλον των ημερών μας.
Οι ΕΕΔ καλώς κάνουν και ενεργούν και δεν έχουν ανάγκη από κλίκ και like. Γιατί γνωρίζουν ότι έχουν ανάγκη από ΤΟΛΜΗ και ΑΡΕΤΗ.
Καλόν θα είναι να γνωρίζουμε ότι εκτός  από τα αναχώματα των ποταμών σε οποιαδήποτε  ενέργεια εχθρών υπάρχουν και τα πνευματικά αναχώματα των Ελληνικών ψυχών που δεν πρόκειται να αφήσουν τον Τούρκο να πατήσει αγιοποτισμένο ηπειρωτικό Ελληνικό έδαφος.
Τον Τούρκο και τα σχέδια του που είναι πολλά ( βλ. Βαριοπούλα)  δεν πρέπει να τον φοβόμαστε. Αντίθετα πρέπει να φοβόμαστε την ΠΡΟΔΟΣΙΑ όπως έγινε αυτή  στην μαρτυρική Κύπρο.
Άραγε ¨σενάρια ετοιμότητας¨ για τυχόν Προδοσία έχουνε γίνει;
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.