Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Πούτιν : Αν ήθελα, τα ρωσικά στρατεύματα θα ήταν μέσα σε 2 ημέρες σε Βαρσοβία, Βουκουρέστι, Ρίγα



Επίδειξη δύναμης στον Πέτρο Ποροσένκο φέρεται να έκανε για μία ακόμη φορά ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε στον Ουκρανό ομόλογό του- σύμφωνα με τον τελευταίο- ότι αν ήθελε μέσα σε δύο ημέρες ο στρατός του θα ήταν σε αρκετές πόλεις των χωρών του πρώην σοβιετικού μπλοκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, ο Πούτιν δήλωσε στον Ποροσένκο ότι «αν ήθελα, μέσα σε δύο ημέρες θα έφερνα τα ρωσικά στρατεύματα όχι μόνο στο Κίεβο, αλλά στη Ρίγα, το Βίλνιους, το Ταλίν, τη Βαρσοβία και το Βουκουρέστι». Η γερμανική εφημερίδα δεν διευκρινίζει πότε έγινε η συγκεκριμένη συνομιλία, αλλά αναφέρει ότι η πληροφορία προέρχεται από αναφορά της διπλωματικής υπηρεσίας της ΕΕ.
Από την πλευρά του, ο Ποροσένκο μετέφερε το περιεχόμενο της συζήτησης στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πούτιν προειδοποίησε τον Ποροσένκο να μην βασίζεται και πολύ στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ότι ο ίδιος μπορεί να επηρεάσει και να μπλοκάρει μία απόφαση στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Η Κομισιόν από την πλευρά της αρνήθηκε να σχολιάσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες για νέες απειλητικές δηλώσεις του Πούτιν. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αντίστοιχε απειλές του Ρώσου προέδρου. Στις αρχές του μήνα, η La Repubblica ανέφερε ότι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Μπαρόζο, ο Πούτιν του ανέφερε ότι «Αν το θελήσω, μέσα σε δύο εβδομάδες παίρνω το Κίεβο».
Τότε, το Κρεμλίνο είχε αντιδράσει δηλώνοντας έτοιμο να δημοσιοποιήσει την ηχογράφηση της συνομιλίας των δύο ανδρών, ώστε να λυθεί κάθε παρεξήγηση.
Το Κρεμλίνο είχε καταγγείλει τις διαρροές στα μέσα ενημέρωσης και είχε αντιδράσει ανακοινώνοντας πως είναι έτοιμο να δημοσιοποιήσει την ηχογράφηση της τηλεφωνικής συνομιλίας ανάμεσα στον Πούτιν και τον Μπαρόζο «για να αρθεί κάθε παρεξήγηση».
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.