Σελίδες

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή: «Σημαντικό βήμα» η ψήφιση του αντιρατσιστικού

Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή: «Σημαντικό βήμα» η ψήφιση του αντιρατσιστικού

Ο εκτελεστικός διευθυντής της AJC, Ντέιβιντ Χάρις, δήλωσε ότι «το έθνος αντιμετωπίζει εξτρεμιστές που προωθούν το μίσος και αναλήθειες, που μπορεί να συνοδεύονται από τον εκφοβισμό και την απειλή βίας»
Η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC) χαιρετίζει την έγκριση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων, με σημερινή ανακοίνωσή της, ενώ καλωσορίζει την υιοθέτηση από το ελληνικό κοινοβούλιο του νέου νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και την επιβολή τιμωρίας για την άρνηση του Ολοκαυτώματος.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της AJC, Ντέιβιντ Χάρις, δήλωσε ότι «η νομοθεσία αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ελληνικής κοινωνίας», προσθέτοντας ότι «το έθνος αντιμετωπίζει εξτρεμιστές που προωθούν το μίσος και αναλήθειες, που μπορεί να συνοδεύονται από τον εκφοβισμό και την απειλή βίας».
Ο κ. Χάρις τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το νομοσχέδιο ήταν μια πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, βελτιώνοντας ένα νόμο του 1979 και ότι το νομοσχέδιο βρισκόταν υπό συζήτηση για περισσότερο από ένα χρόνο, παραθέτοντας παράλληλα λεπτομέρειες για τις ποινές και τα πρόστιμα όσον αφορά την «υποκίνηση πράξεων διακρίσεων, μίσους ή βίας».
Επιπλεόν, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στα μέλη της AJC στη Νέα Υόρκη, πριν από ένα χρόνο, «μίλησε με πάθος» για την ανάγκη αξιοποίησης προηγμένων νομικών εργαλείων, με σκοπό την καταπολέμηση της μάστιγας του ρατσισμού στη χώρα του.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.