Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Το χρήμα πάντα βρίσκει το δρόμο του: Από το «φιλάνθρωπο» Κουβέιτ…στις τσέπες των ισλαμιστών δολοφόνων


Το χρήμα πάντα βρίσκει το δρόμο του: Από το «φιλάνθρωπο» Κουβέιτ…στις τσέπες των ισλαμιστών δολοφόνων

Ένας από τους βασικούς χρηματοδότες του Ισλαμικού Κράτους ήταν διευθυντής μουσουλμανικού σχολείου στο Μπέρμιγχαμ, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των βρετανικών ΜΜΕ.
Ο «εξέχων» μουσουλμάνος κληρικός Δρ Nabil al-Awadi, ο οποίος κατάγεται από το Κουβέιτ, ζούσε μέχρι πέρυσι στην περιοχή Brixton, νότια του Λονδίνου.

Μέχρι το Φεβρουάριο του 2013, ο Σουνίτης κληρικός ήταν διευθυντής του μουσουλμανικού δημοτικού σχολείου  Al-Birr, το οποίο ιδρύθηκε πριν από 7 χρόνια.
Το σχολείο θεωρείται ότι αποτελεί τη βάση της εξτρεμιστικής ομάδας Al-Muntada, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph. Η ομάδα αυτή έχει κατηγορηθεί ότι χρηματοδοτεί και τους ισλαμιστές της Νιγηρίας, τη Μπόκο Χαράμ.
τραπεζιτης

Ο Nabil al-Awadi, ο οποίος πιστεύεται ότι διατηρεί στενούς δεσμούς με τους τζιχαντιστές της ISIS, είναι τώρα πρόεδρος του Ιδρύματος Υποτροφιών του Κουβέιτ. Από τη θέση αυτή φέρεται να έχει διοχετεύσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια προς το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τζιχαντιστικές ομάδες που δρουν στο Ιράκ και τη Συρία.
Ωστόσο, νωρίτερα αυτό το μήνα, το Κουβέιτ του αφαίρεσε την υπηκοότητα, επικαλούμενο «λόγους ασφαλείας».
Ο Nabil al-Awadi έχει κατηγορηθεί από υψηλόβαθμους κληρικούς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, ότι χρησιμοποιεί δωρεές πιστών για να χρηματοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος.
Ο al-Awadi, ο οποίος λέγεται επίσης ότι συνεργάζεται και με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ισχυρίζεται ότι συμμετέχει σε μια εκστρατεία συλλογής κεφαλαίων για τη Συρία από φιλανθρωπικά ιδρύματα του Κουβέιτ.
Τον Ιούνιο είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση του Κουβέιτ τον πίεζε για να σταματήσει τις «φιλανθρωπικές» δραστηριότητές του.
Βέβαια, όπως είχε πει τότε, το χρήμα εξακολουθεί να βρίσκει το δρόμο του…
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.