Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΑΣΡΑΛΛΑ: “ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΑΡΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ”


844059_4505515342323484475_n

Πορφύρης Δ/Σταφυλά Π
Ο Sayed Hassan Nasrallah την Τρίτη το βράδυ μετέδωσε τηλεοπτικό μήνυμα στην τηλεόραση του AlManar εκθέτοντας τις βασικές θέσεις της  Hezbolla για τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα των αποκεφαλισμένων στρατιωτών στο Λίβανο αλλά και τις απόψεις του  για την αντιτρομοκρατική διεθνή συμμαχία στην ευρύτερη περιοχή.

sayed_hasan_23_9_2014
“Πρώτα από όλα θα ήθελα να αναφερθώ στο ζήτημα των απηγμένων φαντάρων του λιβανικού Στρατού από τις ένοπλες ομάδες στην Ersal. Εκφράζω τα βαθειά μου συλληπητήρια στις οικογένειες των δολοφονημένων στρατιωτών και θέλω να πω ότι συμπάσχω με την τραγική θέση στην οποία βρισκονται”.
“Όλοι οι Λιβανέζοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι εδώ και δυο μήνες, οι ένοπλες ομάδες επιτίθονται στον Λιβανικό στρατό με το πρόσχημα ότι ένας δικός τους, ο Imad Jomaa συνελλήφθη σε έναν έλεγχο του στρατού. Η αλήθεια είναι ότι μια  μεγάλη επίθεση είχε εκ των προτέρων προγραμματιστεί  έναντι των θέσεων του στρατού στην περιοχή με αποτέλεσμα να πιαστούν όμηροι πολλοί στρατιώτες  από αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες”.
“Πρόκειται για ένα ανθρωπιστικό ζήτημα τεράστιας σημασίας, ηθικό αλλά και εθνικό που αφορά όλους τους Λιβανέζους. Και από την αρχή έπρεπε να αντιμετωπισθεί το θέμα αυτό σωστά με σκοπό την απελευθέρωση των ομήρων. Και αυτό προυποθέτει τη συνεργασία όλων.”
“Όμως κάποιοι, εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός για να αλλοιώσουν την αλήθεια, για να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς τους, και ύψωσαν τους τόνους. Το θέμα  αυτό είναι αρμοδιότητα της λιβανέζικης κυβέρνησης και οφείλουμε όλοι να συνεργασθούμε με αυτήν.”
“Η Χεζμπολλά ποτέ δεν αρνήθηκε την αρχή της διαπραγμάτευσης προκειμένου να απελευθερωθούν οι όμηροι, κάτι που ψευδώς διατείνονται ορισμένοι βουλευτές και κάποια media. “
“Οι διαπραγματεύσεις είναι μια επιλογή απολύτως λογική. Και η Hezbollah έχει στο παρελθόν διαπραγματευθεί ακόμα και με το Ισραήλ για την απελευθέρωση κρατουμένων.” 
“Αλλά ζητάμε αυτές οι διαπραγματεύσεις να γίνονται από θέση ισχύος διότι μια αίσθηση αδυναμίας     από     πλευράς λιβανέζικου κράτους θα αποβεί καταστροφική για τους στρτιωτικούς μας. Η διαπραγμάτευση δεν είναι ούτε ικεσία, ούτε επαιτεία. Είναι το να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα δυνατά χαρτιά σου και αυτό να το κάνεις σαφές και στους διαμεσολαβητές και στους διαπραγματευτές.”
“Δυστυχώς, το ζήτημα της απαγωγής έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Το Λίβανο βιώνει την ταπείνωση εδώ και εβδομάδες λόγω της στάσης κάποιων αρμοδίων. Ο Πρωθυπουργός Tammam Salam δεν έχει άδικο όταν αρνείται να διαπραγματευθεί υπό την απειλή της δαμόκλειας σπάθης στα κεφάλια των στρατιωτών. Κανένα κράτος, κανένας στρατός και κανένας λαός δεν θα δεχόταν μια τέτοια υποταγή. Η κυβέρνηση είναι αυτή που πρέπει να έχει τον πρωτο λόγο στην διαπραγμάτευση.”
“Σε ό,τι μας αφορά, βλέπουμε ότι πρέπει να μελετήσουμε τις απαιτήσεις των απαγωγέων. Αυτή είναι η θέση μας εξ αρχής της κρίσης και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι απλά ψεύτης.”
“Σας καλώ να κάνετε αυτό που οφείλατε να έχετε κάνει από την αρχή. Ας αφήσουμε τους πολιτικούς πλειστηριασμούς και τα ψεύση κατά μέρος και ας υποστηρίξουμε την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της. Αυτοί οι φαντάροι είναι τα αδέρφια μας και οι γιοί μας, ανεξαρτήτως πολιτικής και θρησκευτικής ταυτότητας.”
“Να σας θυμίσω ότι μετά την τρομοκρατική στο Rouweiss και στη Hermel όπου θρηνήσαμε πολλούς νεκρούς και τραυματίες , κάναμε έκκληση να μην γίνουν αντίποινα ενάντια στους σύριους πρόσφυγες (σμτφ: Σύριοι εξτρεμιστές περνούν ως πρόσφυγες στο Λίβανο και κάνουν τρομοκρατικές για να εκβιάσουν τη Χεζμπολλά να μην βοηθάει το συριακό στρατό)”.
“Το ίδιο θα επαναλάβω και σήμερα. Ένας από τους στόχους των αποκελισμών των στρατιωτών μας είναι η αναζωπύρωση του σεκταριστικού/θρησκευτικού μίσους. Οι τακφιριστές θέλουν να μεταφέρουν τη σύγκρουση στο Λίβανο. Εμείς για να μην δημιουργήσουμε τέτοια πάθη, ποτέ δεν ανοίξαμε τον φάκελο Ersal όπου οι ένοπλες ομάδες δραστηριοποιούνταν πολύ πριν τη συμμετοχή μας στις μάχες της Συρίας. Αρνούμαστε να παρασυρθούμε σε έναν πόλεμο στο εσωτερικό του Λιβάνου και κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τεράστιες θυσίες για να σεβασθούμε αυτήν μας τη δέσμευση.”
“Αν και η Hezbollah είναι πολεμά το Ισλαμικό Κράτος και όλα τα τακφιριστικά του κινήματα, είμαστε κατά μιας ξένης στρατιωτικής επέμβασης υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ ή άλλης  διεθνούς συμμαχίας. “
“Η θέση μας είναι πάγια και γνωστή για τους αποκεφαλιστές και δολοφόνους της Daesh (αραβικό ακρωνύμιο για την ISIS) και της Al Nosra.”
sayed-3
“Πηγή της Διεθνούς τρομοκρατίας είναι οι ΗΠΑ και κύριος υποστηρικτής της η Σιωνιστική οντότητα. Η Ουάσιγκτον με τόσα εγκλήματα σε Nagasaki και Vietnam και πρόσφατα με την υποστήριξή τους στον 50ήμερο εξολοθρευτικό πόλεμο του Netanyahu στη Γάζα, δεν διαθέτει το ηθικό παράστημα να ηγηθεί μιας αντιτρομοκρατικής συμμαχίας. Λόγω αυτής της αρχής είμαστε αντίθετοι στη συμμετοχή του Λιβάνου σε μια τέτοια διεθνή συμμαχία.”
“Η Ουάσιγκτον ενδιαφέρεται μόνο για την υπεράσπιση των συμεφερόντων της στην περιοχή. Άλλωστε το είπε και ο ίδιος ο Ομπάμα. Όταν η κατάσταση πήρε τροπή ενάντια στα συμφέροντά τους αποφάσισαν να επέμβουν. Οι Τακφιριστές διέπρατταν τα ίδια εγκλήματα από την αρχή της συριακής κρίσης. Τώρα αυτοί ξύπνησαν; Πρόκειται μάλλον για πρόσχημα για την επιτροφή τους στο Ιράκ.”
“Για να γίνεις μέλος αυτής της Συμμαχίας , είναι προαπαιτούμενο η παραχώρηση των αεροδρομίων και των στρατιωτικών βάσεων. Είναι κάτι που η Χεζμπολλά έχει απορρίψει από το 2006.”
“Εάν εμείς οι Λιβανέζοι έχουμε σύμπνοια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας την τρομοκρατία.
Καλούμε τις χώρες που συμμετέχουν σε αυτή τη συμμαχία
να σταματήσουν τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό των Τακφιριστικών ομάδων
να υποστηρίζουν τους εθνικούς στρατούς και τις δυνάμεις ασφαλείας της κάθε χώρας
να βοηθήσουν το Λίβανο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των σύριων προσφύγων
“Όσο για τον τακφιριστή Sirajeddine Zreikat που δήλωσε ότι μπορούν οι ομάδες του να πάρουν τον έλεγχο της Βηρυτού σε λίγες μέρες, θα του απαντήσουμε ότι κανένας δεν μπορεί να μας απειλήσει με εισβολή ούτε με κατάκτηση της Βηρυτού. Όσο ζούμε και αναπνέουμε είμαστε ετοιμοπόλεμοι.”
“Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ την αντίσταση στη Γάζα, που είναι νίκη για όλον τον παλαιστινιακό λαό και να ευχηθούμε όλοι μαζί το έθνος μας να ξεπεράσει τις τωρινές οδύνες.
Η περιοχή βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν μεγάλο κίνδυνο που θα μπορούσε να μετασχηματισθεί σε μια μεγάλη ευκαιρία.”
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.