Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Μόσχα: «Στρατιωτική απειλή για την Ρωσία το ΝΑΤΟ»

usr

Τελειώνουν τα ψέματα. Οργισμένη η Ρωσία με τις τελευταίες εξελίξεις…
Η ρωσική «Αρκούδα» φαίνεται ότι έχει ενοχληθεί για τα καλά από την επιθετική συμπεριφορά της Δύσης και τα γεωπολιτικά «τερτίπια» των παγκοσμιοποιητών που ελέγχουν τον μισθοφορικό στρατό του ΝΑΤΟ. Έτσι το Κρεμλίνο μέσω ανώτατου αξιωματούχου, μετά το «βρώμικο» παιχνίδι στην Ουκρανία αλλά και την παραδοχή της Ουάσινγκτον ότι η αντιπυραυλική ασπίδα έχει ως στόχο την ρωσική επικράτεια, δηλώνει ότι θα προσαρμόσει το στρατηγικό της δόγμα στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ουκρανία και στην ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη.

«Το γεγονός ότι οι στρατιωτικές δομές των κρατών μελών του ΝΑΤΟ προσεγγίζουν τα σύνορά μας, και μέσω της επέκτασης, θα εξακολουθήσει να αποτελεί μία από τις βασικές εξωτερικές απειλές για τη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο Μιχαήλ Ποπόφ, αναπληρωτής γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας του Κρεμλίνου.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι η προσέγγιση των στρατιωτικών δομών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στα σύνορα της χώρας μας, περιλαμβανομένης της ενίσχυσης της παρουσίας της Συμμαχίας, θα περιληφθούν στις εξωτερικές στρατιωτικές απειλές», πρόσθεσε.
Οι δηλώσεις του αποτελούν απάντηση στα σχέδια της Ατλαντικής Συμμαχίας να υιοθετήσει ένα Σχέδιο Άμεσης Ετοιμότητας (Readiness Action Plan) για τις νατοϊκές χώρες που έχουν κοινά σύνορα με τη Ρωσία (χώρες της Βαλτικής, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία), δημιουργώντας νέο μέτωπο και θέτοντας τις εν λόγω χώρες σε άμεσο κίνδυνο.
«Όλα τα γεγονότα δείχνουν την βούληση των ηγεσιών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να συνεχίσουν την πολιτική της επιδείνωσης των σχέσεων με τη Ρωσία», δήλωσε ο ρώσος αξιωματούχος προσθέτοντας ότι παρά τις υποκριτικές διακηρύξεις «καλών προθέσεων» , το ΝΑΤΟ δεν έχει πρόθεση να συνεννοηθεί χάριν της ειρήνης με την Μόσχα.
«Εξακολουθούν να περιμένουν από τη Ρωσία μονομερείς υποχωρήσεις σε μία σειρά θεμάτων εξωτερικής πολιτικής…Αποτιμούν κατά μη αντικειμενικό τρόπο τον ρόλο της Ρωσίας στα γεγονότα στην Ουκρανία, εξάγονται εσφαλμένα συμπεράσματα και λαμβάνονται ακατάλληλα μέτρα», υπογράμμισε.
Βλέπετε λοιπόν ότι, όπως καιρό τώρα σας ενημερώνουμε, όλοι προετοιμάζονται για παγκόσμιο πόλεμο με ευθύνη της Δύσης, η οποία δεν μπορεί να υποτάξει με διπλωματικό τρόπο την Ρωσία, η οποία σιγά-σιγά αφήνει στην άκρη τις όποιες ευγένειες και χαρακτηρίζει το ΝΑΤΟ ευθέως στρατιωτική απειλή για την επικράτειά της.
ΠΥΓΜΗ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.