Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Χαρδουβελης: Τα έσοδα θα αυξηθούν γιατί αυξάνονται και τα εισοδηματα των πολιτών!




Σε άλλο κόσμο μάλλον ζει ο Υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο ίδιος είπε ότι θα μας βοηθήσουν οι ευρωπαίοι αλλά χωρίς νεο μνημόνιο.
“Του χρόνου τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν επειδή το εισόδημα των πολιτών θα αυξάνεται. Όχι επειδή θα επιμείνουμε εμείς σε επιπλέον φόρους” , είπε χαρακτηριστικά.

Για το μνημόνιο είπε και πάλι οτι τελειώνει, τονίζοντας “η Ελλάδα δεν χρειάζεται 3ο πακέτο, έχει βγει στις αγορές και θα συνεχίσει να βγαίνει στις αγορές κλίνοντας την καμπύλη των αποδόσεων”.
“Θα έχουμε ανάπτυξη σχεδόν 3% το 2015. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε διότι το κίνητρο τους είναι να πάμε καλά για να πληρώσουμε και τα χρεωστούμενα. Οι διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται. Ο κόσμος θα τις υιοθετήσει επειδή θα δει και το εισόδημα του σιγά – σιγά να αυξάνεται. Νομίζω από εδώ και μπρος μόνο θετικά θα βλέπουμε για την Ελληνική οικονομία. Ακόμη και τα rating agencies συνεχώς θα μας αναβαθμίζουν. Και φυσικά τα spreads θα πέφτουν”.
Αν και το πρωί στο Bloomberg είπε οτι υπάρχει συζήτηση με τους δανειστές για το τι θα γίνει μετά το 2014, δήλωση που προκάλεσε ακόμα και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τι είπε ο Γκ. Χαρδούβελης;
«Όλα είναι ανοικτά, υπό την εξής έννοια: Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου. Το πρόγραμμα του ΔΝΤ τελειώνει το 2016. Υπάρχει λοιπόν ένα κενό μεταξύ των δύο προγραμμάτων. Όλα είναι υπό συζήτηση. Είναι πολύ δύσκολο να πω κάτι τώρα. Αλλά θα βρεθεί μία λύση».

olympia.gr

1 σχόλιο:

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.