Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ: “ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΑ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ”

10150560_1703743673183417_4332293898680800310_n

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Οι χριστιανοί του Ιράκ ξεκίνησαν να σχηματίζουν τις δικές μονάδες άμυνας για να αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Κράτος, του οποίου οι τζιχαντιστές κατάφεραν να πάρουν πολλά χριστιανικά χωριά και πόλεις.
Ένα παράδειγμα είναι το χωριό Sharafya, στά βόρεια της βιβλικής πόλης Νινευή. Κοντά στη Sharafya βρίσκεται η χριστιανική πόλη al-Qosh. Όταν αρχές Αυγούστου, οι Τζιχαντιστές προελάμβαναν στα χριστιανικά χωριά, οι δυνάμεις των Κούρδων τους εγκατέλειψαν, χωρίς να προειδοποιήσουν όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται:

 “Mας άφησαν τελείως μόνους, ενώ δυο μέρες πριν μας διαβεβαίωναν ότι δεν χρειαζόμαστε όπλα καθώς θα μας υπερασπίζονταν αυτοί”
« Δεν μας υπερασπίσθηκαν ούτε οι Κούρδοι ούτε οι Ιρακινοί….Βέβαια τώρα οι Κούρδοι επέστρεψαν και φυλάνε την είσοδο του χωριού, αλλά μπορεί πάλι να μας εγκαταλείψουν..”
Παρά το γεγονός ότι τελικά οι τζιχαντιστές απωθήθηκαν από το χωριό, κανένας κάτοικος δεν επέστρεψε στον ρημαγμένο τόπο. Άλλωστε οι ισλαμιστές απλά έχουν μετατοπισθεί σε απόσταση κάποιων χιλιομέτρων.
p011-1_610547_466092_large
Οι νέες ταξιαρχίες των χριστιανών του Ιράκ, δηλαδή των λεγόμενων ασσύριων, ενός αρχαίου λαού που εκχριστιανίσθηκε και μιλάει την αραμαική γλώσσα, έχει τις ρίζες του στη Νινευή εδώ και χιλιετηρίδες. Ονομάστηκαν “Μελλοντικοί Μάρτυρες” και προς το παρών αριθμούν περίπου 100 άνδρες. Σε αντίθεση με τους ασσύριους της Συρίας που είναι συρορθόδοξοι, οι ασσύριοι του Ιράκ στην πλειοψηφεία τυς ανήκουν στην Καθολική Εκκλησία, εξ ου και η επιλεκτική μιντιακή ευαισθησία για την τύχη τους, που δεν ήταν ίδια για τους ασσύριους της Συρίας.
Ο αντισυνταγματάρχης της Ταξιαρχίας των Μελλοντικών Μαρτύρων Odicho, δήλωσε:
Δεν είμαστε πολλοί αλλά     η πίστη μας είναι μεγάλη.
πηγή: L orient le jour
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.