Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Καναδάς ισχυρός υποστηρικτής για ένταξη των Σκοπίων ως «Μακεδονία»



Σεπτέμβριος 1, 2014.
«Ο Καναδάς και τα Σκόπια είναι φιλικές χώρες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και την ίδια δέσμευση για την παγκόσμια ασφάλεια και την επιθυμία για την προώθηση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου , τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε σημαντικό επίπεδο αλλά και ως μέλη, στις αποστολές του NATO, ως εκ τούτου, η κυβέρνηση της Οττάβα υποστηρίζει την Ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση της «Μακεδονίας», επεσήμανε ο στην ομιλία του ενώπιον των βουλευτών του νοτιοσλαβικού κράτους, ο Andrew Scheer, πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, του Κοινοβουλίου του Καναδά, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια.

Συνεχάρη, επίσης, τη συμμετοχή των Σκοπίων, για τη συμμετοχή τους, με στρατιωτικές αποστολές, στις διεθνείς δυνάμεις στο Αφγανιστάν.
«Πιστεύουμε ότι η ένταξη της «Μακεδονίας» στο NATO, θα ενισχύσει τη συμμαχία, και θα ενισχύσει επιπλέον την περιφερειακή σταθερότητα. Ο Κόσμος κατέγραψε την υποστήριξή σας προς τις διεθνείς ειρηνευτικές επιχειρήσεις.
Ελπίζουμε να γίνουμε μάρτυρες της κατάληψης μια μόνιμης θέσης στην τράπεζα του NATO, δήλωσε ο Scheer.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομική συνεργασία μεταξύ του νοτιοσλαβικού κράτους και του Καναδά, αν και είναι μέτρια προς το παρόν, υπάρχει τεράστια δυνατότητα ανάπτυξης.
Μετά τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων το 1996, οι οικονομικές σχέσεις, είπε, έχουν αυξηθεί και υπάρχει περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων.
Ο Scheer (που υποστηρίζεται εκλογικά από τους μετανάστες Σλάβους των Σκοπίων), δήλωσε ότι οι μετανάστες από τη χώρα αυτή είναι ένα σημαντικό τμήμα της καναδικής κοινωνίας.
«Σήμερα οι μετανάστες από τη χώρα αυτή αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της καναδικής κοινωνίας, με τη διατήρηση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, μέσα από τους συλλόγους τους, τις εκκλησίες τους, τις εφημερίδες τους και το ραδιόφωνό τους.
«Ο Καναδάς και η ‘Μακεδονία’ μπορούν να είναι υπερήφανοι για την ποιότητα της σχέσης και της φιλίας που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο χωρών», είπε ο Andrew Scheer, στο κοινοβούλιο των Σκοπίων.
 Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.