Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


το λογότυπο του Τάγματος Αζοφικής από το επίσημο site του

το λογότυπο του Τάγματος Αζοφικής από το επίσημο site του
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
 Γνωρίζαμε ότι στην Ουκρανία συγκεντρώνονται  σιγά -σιγά εκτός των επαγγελματιών μισθοφόρων και οι συμπαθούντες του νεοναζιστικού κινήματος. Όμως ότι θα πήγαινε στην Ουκρανία και η μεγάλη φίρμα της Γαλλίας, Gaston Besson που έχει γίνει γνωστός από τη δράση του κατά των Σέρβων στον Πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, δεν το περιμέναμε.

Ο κ Μπεσσόν είχε εκδώσει και βιβλίο με τίτλο "Πολεμώντας τους Σέρβους"Gaston Besson “Γάλλος Εθελοντής κατά των Σέρβων”
Ο κύριος αυτός που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου κατά των Σέρβων και έχει τη φήμη του υπερβολικά βάρβαρου και κτηνώδη πολεμιστή, σήμερα μάχεται στις τάξεις του Τάγματος της Αζοφικής (Azov). Μάλιστα κατέχει και το πόστο του υπεύθυνου συντονισμού των αλλοδαπών εθελοντών αλλά και των εισερχόμενων δωρεών-εμβασμάτων στην παραστρατιωτική οργάνωση. (russia insider)
Δείτε το όνομά του ως υπευθυνο επαφών με ξένους εθελοντες και για τραπεζικά εμβάσματαΔείτε το όνομά του ως υπευθυνο επαφών με ξένους εθελοντες και για τραπεζικά εμβάσματα
Σύμφωνα με ομολογία αιχμαλώτου του  Τάγματος   “Azov”, πολλοί ευρωπαίοι  μάχονται στο πλευρό τους περιοδικά, ως “πολεμικοί τουρίστες”. Κάτι αντίστοιχο με τον γνωστό “σεξουαλικό τουρισμό” των  δυτικών. Ένα είδος “σαφάρι ανθρώπων”. Αυτό το φαινόμενο είχε επίσης  καταγραφεί στην Γιουγκοσλαβία όταν ευρωπαίοι που τότε τους ονόμαζαν “μαχητές του σαββατοκύριακου” πήγαιναν για “κυνήγι Σέρβων” συνεργαζόμενοι με τις κροατικές δυνάμεις.
από το επίσημο site της οργάνωσηςαπό το επίσημο site της οργάνωσης
Στο μεταξύ το γερμανικό κρατικό κανάλι ZDF μετέδωσε εικόνες από τον πόλεμο στην Ουκρανία, υπενθυμίζοντας στους Γερμανούς το σκοτεινό παρελθόν τους. Σε ρεπορτάζ για την υποτιθέμενη ανακωχή προβλήθηκαν εικόνες ουκρανών στρατιωτών που φορούν κράνη με ναζιστικά σύμβολα και στολές με τα διακριτικά των SS.
στιγμιότυπα εικονας από το γερμανικό κανάλι ZDFστιγμιότυπα εικονας από το γερμανικό κανάλι ZDF
Η βιντεοσκόπηση είχε γίνει από ομάδα του Νορβηγικού καναλιού TV2 . Ο  επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας, Oysten Bogen έδωσε συνέντευξη στο αμερικανικό NBC News ότι το ρεπορτάζ αφορούσε το Τάγμα Azov στην πόλη της Urzuf. Ο Bogen ανέφερε ότι λίγα λεπτά πρν ξεκινήσει την βιντεοσκόπηση ρώτησε τον εκπρόσωπο τύπου του Τάγματος εάν έχουν φασιστικές τάσεις και η απάντηση που πήρε ήταν ότι “είναι απλοί Ουκρανοί Εθνικιστές”.
Όμως τόσο οι θηριώδεις πρακτικές τους, όσο και τα λογότυπα της παραστρατιωτικής οργάνωσης όπως  εικονίζονται στο επίσημο site τους δεν αφήνουν περιθώρια για άλλη ερμηνεία.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.