Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΙΤΑΛΙΑ: «Θα πρέπει να κηρυχθούν παράνομα σε όλη την Ευρώπη τα “ρατσιστικά” κόμματα», λέει η πρώην υπουργός Cecile Kyenge


Σχόλιο ΛΦ: Δηλαδή όποια αντιτίθενται στην λαθρομετανάστευση. Εγώ υποστηρίζω την πρόταση της αν ταυτόχρονα απελαθούν όλοι όσοι εισήλθαν παράνομα στην Ευρώπη και οι απόγονοι τους. Αν θέλουμε να λεγόμαστε δημοκρατία όπως λέει η μαντάμ, πρέπει να τηρήσουμε την νομιμότητα ενάντια σε όσους καταπατούν τα σύνορα μας χωρίς την άδεια μας.

Η Cecile Kyenge, με καταγωγή από το Κονγκό, υπήρξε Υπουργός Ενσωμάτωσης της Ιταλίας, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014. Τώρα είναι ευρωβουλευτής

Δήλωσε: «Χρειαζόμαστε ένα νόμο που θα τιμωρεί τα κόμματα που κάνουν χρήση ρατσιστικών αφισών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρχουν κόμματα που κηρύττουν το μίσος ή την παρότρυνση σε μίσος. Και σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο στην Ιταλία. Διαφορετικά, δεχόμαστε αυτές τις ρατσιστικές σκέψεις και οι διακρίσεις θα εξαπλωθούν. Είμαστε σε μια δημοκρατία και όλος ο κόσμος είναι ελεύθερος να εκφράζει τις απόψεις του, αλλά ο αυτο-σεβασμός ξεκινά από τον σεβασμό προς τον “Άλλο”».

Πέρυσι, ο πολιτικός της Λίγκας του Βορρά Roberto Calderoli, σύγκρινε την Kyenge με ουραγκοτάγκο και τώρα διώκεται δικαστικά για αυτό. Αλλά ο Αφρικανός πατέρας της Kyenge τέλεσε κάποιου είδους τελετουργικό σαν βουντού, δήθεν για να εξαγνίσει τα "κακά πνεύματα" του Ιταλού πολιτικού. Ο Calderoli τώρα πιστεύει ότι είναι κάτω από κάποιο είδος κατάρας: επειδή πολλά άσχημα πράγματα έχουν συμβεί σε αυτόν από τότε.
ΚΟ: Η Cecile Kyenge είναι από το Κονγκό της Αφρικής και έχει ομολογήσει ότι ήρθε παράνομα στην Ιταλία, την πρώτη φορά. Ήρθε να σπουδάσει ιατρική και παντρεύτηκε Ιταλό.
Διάβασε:
ΙΤΑΛΙΑ: Η πρώτη μαύρη Υπουργός (που ήρθε παράνομα από το Κονγκό στην Ιταλία), θέλει να δώσει ιθαγένεια σε κάθε παιδί λαθρομετανάστη που θα γεννιέται στην χώρα
ΙΤΑΛΙΑ: Η πρώτη μαύρη υπουργός της Ιταλίας θέλει να δώσει ιστορικά ιταλικά χωριά στους λαθρομετανάστες
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.