Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Οι θεατρινισμοί της ISIS και των «υπεράνω πάσης υποψίας χορηγών/ιδρυτών» της (προκειμένου να νομιμοποιηθεί η επέμβαση της Δύσης)



Οι (αιματηροί) θεατρινισμοί της ISIS και των «υπεράνω πάσης υποψίας χορηγών/ιδρυτών» της (προκειμένου να προκληθεί/νομιμοποιηθεί η επέμβαση της Δύσης)
γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Δεν είναι πολύς ο καιρός που η Ρωσία όρθωνε ανάστημα στην Συρία κι έβαζε φραγμούς στην οποιαδήποτε πιθανότητα επέμβασης/εμπλοκής των ΗΠΑ ή/και του ΝΑΤΟ εκεί.
Ήταν τότε που η Δύση έβγαζε αποφάσεις «στήριξης» της ένοπλης αντίστασης/αντιπολίτευσης...
Κι όχι μόνον ρηματικές διακοινώσεις...αλλά και υλικής...
Πακτωλοί εφοδίων έφευγαν διαρκώς για κει κάτω...
Ιδού πόσο διαφορετικά μιλούσαν τότε οι ευρωνατοϊκοί γεννήτορες των χασάπηδων της ISIS
http://aegeanhawk.blogspot.gr/2013/03/blog-post_14.html
Από που κι ως που λοιπόν αναρωτιούνται κάποιοι σήμερα για το πως βρέθηκαν αυτοί οι «ψυχασθενείς ρέμπελοι» πάνοπλοι να διαφεντεύουν μια εδαφική έκταση μεγαλύτερη από την Βρετανία;

Διαβάστε την πιο πάνω παραπομπή και θα δείτε πως όλος ο Αμερικανικός εξοπλισμός του Αφγανιστάν έχει μεταφερθεί στα «πεδία και στα χέρια της ISIS».
Και τότε ακούγονταν προειδοποιήσεις. Πολλοί κατηγορούσαν την Δύση – με προεξάρχουσα τη Ρωσία http://aegeanhawk.blogspot.gr/2013/06/blog-post_4693.html (αυτά πληρώνει τώρα)  πως θρέφει το «ισλαμικό εξτρεμιστικό φίδι» που θα μας πνίξει όλους. Που θα δηλητηριάσει τα πάντα.
Θα μολύνει πρώτα την περιοχή εκεί κάτω, θα έλξει τα φανατικά φυντάνια απ’ όπου γης – και την Δύση – κι αφού τους εκπαιδεύσουν καλά καλά, θα εξαπολυθούν ενάντια στις πατρίδες τους.
Έτσι λέγονταν τότε...Όχι και πολύ καιρό πριν...

ΜΜΕ και «αναλυτές» μιλούσαν για διάφορες ομάδες στην Συριακή Αντιπολίτευση.
Πάντως, δεν μπορεί να πει κανείς. Εξέφραζαν όλοι, οι πάντες την ανησυχία τους.
Από δω, απο κει, εντός κι εκτός Ελλάδος, ΕΕ, ΝΑΤΟ, παντού και οι πάντες.
Πήγαν τα Συμπόσια, τα Συνέδρια και γενικώς οι (κρασο)μαζώξεις, τα Αφιερώματα και τα «κλαμπ υπογραφών προσωπικοτήτων» σύννεφο.
Πολλοί ήταν οι «σημαίνοντες» που πήγαν, έκαναν την δημόσια εμφάνισή τους, το επαναστατικό τους καθήκον, έφαγαν και ήπιαν ακριβά εδέσματα και ποτά (πρωτίστως) και ... ως εκεί...
Ακούγονταν λοιπόν διαρκώς προειδοποιητικές φωνές για το επικίνδυνο παιγνίδι της Δύσης.
(Ναι...φωνές...ως εκεί...τίποτε άλλο που θα ανησυχούσε τους «δράστες»...Και ΝΑΙ, πολλά μπορούσαν να γίνουν...πχ ένα Σώμα Εθελοντών στο πλευρό του Άσαντ...αλλά όσοι έχουν την τεχνική δυνατότητα να οργανώσουν τέτοιες δράσεις στην Ελλάδα είναι ή δειλοί ή ευνουχισμένοι ή «αγορασμένοι»).
Φωνές, φωνούλες και φωνάρες λοιπόν έκραζαν στα τηλεπαράθυρα και σε ακριβοπληρωμένα άρθρα:

«Μην συντελείτε στο να «μεταλλαχθεί» η Αλ Κάϊντα...να κλωνοποιηθεί σε κάτι ακόμη χειρότερο...να μετεξελιχθεί...να γεννήσει τον ακόμη χειρότερο Φρανκεστάϊν της...»

Και απαντούσε η Ελληνική κυβέρνηση ως εκπρόσωποι των «έξω»:

«Η Συριακή Αντιπολίτευση αγωνίζεται κατά ενός τυράννου και πρέπει να στηριχτεί»...

(μπλα...μπλα...μπλά...και δώστου «υπόγειο - δήθεν - εκδοτικό χρήμα» στους «Μισθωμένους διανοητές»).
Κι όμως...έγινε...αυτό που κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ ούτε να φανταστεί...
Ξαφνικά (πόσο γελοίο ακούγεται αυτό το «ξαφνικά») οι πιο «εξτρεμιστικές ομάδες» της Συριακής Αντιπολίτευσης «αυτονομήθηκαν»....και σε μια νύχτα αποφάσισαν (έτσι απλά) κι «έγιναν κράτος»!!!

 Ισλαμικό Χαλιφάτο Ιράκ, Συρίας και Λεβάντε!!! (μας χαλάνε και τον «απαξιωτικό λαϊκολόγιο αφορισμό» που είχαμε για τους Φραγκολεβαντίνους, αλλά τέλος πάντων αυτό είναι το λιγότερο)....
Κράτος λοιπόν οι φανατικοί μισθοφόροι μουσουλμάνοι χασάπηδες!!!
Έτσι απλά!!!
Μαζεύτηκαν ένα βράδυ σε κάποιο υπόγειο (τάχαμου – κάποιες φωτό δείχνουν τον σεΐχη – μελλοντικό χαλίφη τους σε φιλικά ενσταντανέ με υψηλότατους Πολιτειακούς παράγοντες των ΗΠΑ και κανείς δεν βγήκε να τις διαψεύσει) και αποφάσισαν:
«Ρε μάγγες παιδιά του Αλλάχ, τώρα που είμαστε όλοι εδώ δεν βουτάμε ένα κομμάτι του Ιράκ κι ένα της Συρίας και να κάνουμε κράτος»;
Τόσο απλό ήταν πάντα, ε; (να ανησυχούμε μήπως επαναληφθεί κι εδώ στο Ελλαδιστάν αυτός ο εφιάλτης; Ε, κύριοι Ύπατοι Αρμοστές; Ε, κύριοι εγχώριοι υπάλληλοί τους;)
Τόσο απλό λοιπόν;
Εδώ, ένα Κουβέϊτ πήγε να αρπάξει ο Σανταμ Χουσείν κι έγινε το έλα να δεις. Ουσιαστικά τον παγίδευσαν οι Δυτικοί τότε, του είπαν «πάρ’ το κι εμείς δεν θα πούμε τίποτα». Τελικά αποδείχτηκε ως η «στημένη δικαιολογία» για να πατήσουν πόδι γερά στο Ιράκ και στα πετρέλαια.
Κι αυτοί οι φανατισμένοι χασάπηδες σήμερα μπορούν και στήνουν έτσι εύκολα κάτω από τη μύτη όλων ολόκληρο κράτος;
Βιαστικά και Κακοστημένη παράσταση;

Ή μήπως αυτές οι εξοργιστικές σφαγές ήταν το πρόσχημα για να κάνουν την διεθνή κοινή γνώμη (αλλά και τους θιγόμενους/σφαζόμενους εκεί κάτω στη Μ. Ανατολή) να παρακαλάνε για μια Αμερικανονατοϊκή εισβολή;
Και δεν έφτανε το άφθονο θέαμα σφαγής αιχμαλώτων, ακόμη και παιδιών...
Μετά, για να «πεισθούν» ακόμη πιο πολύ οι διεθνείς ιθύνοντες να «κάνουν την επέμβαση» στη Μ.Ανατολή (προς εξόντωση της ISIS, ντε), τους έδωσαν κι άλλα «πειστήρια»:
Δεύτερον (το «Πρώτον» είναι οι αποκεφαλισμοί αιχμαλώτων, οι σταυρώσεις, οι μαζικές εκτελέσεις, ακόμη και παιδιών, το θάψιμο ζωντανών ανθρώπων, οι κανιβαλισμοί, κλπ), «επιτέθηκαν σε κυανόκρανους». Και όχι μόνον. Πήραν και καμιά σαρανταριά απ’ αυτούς αιχμάλωτους! http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/08/isis_16.html
Τρίτον, που την έκαναν την επίθεση; Αν έχεις το Θεό σου! Στα υψίπεδα του Γκολάν. Στο πιο «φλέγον» κι «ευαίσθητο» σημείο για το Ισραήλ. Οι πολλοί ξέρουν πως τα κατέχει το Ισραήλ από το 1967.
Αυτό που δεν είναι ευρύτερα γνωστό όμως είναι πως χωρίς τις πηγές του Γκολάν το Ισραήλ θα πεθάνει από την έλλειψη πόσιμου και αρδευτικού νερού. Εξ’ ου και προτίθεται να κρατήσει αυτά τα υψώματα με κάθε κόστος και να μην τα επιστρέψει ποτέ. Κάποιοι λοιπόν θέλουν να βάλουν για κάποιο λόγο (και δη ΑΜΕΣΑ) το Ισραήλ στο «παιγνίδι».

 Μήπως για ν’ αποδείξουν έμμεσα πως ΔΕΝ βρίσκεται το Ισραήλ πίσω από το «στήσιμο τηςISIS» (όπως κατηγορήθηκε πρόσφατα δια στόματος Σνόουντενhttp://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/07/snowden.html ;
Στο στυλ, «να κοιτάξτε, η ISIS βαράει ακόμη και το Ισραήλ, άρα δεν είναι δικό του κατασκεύασμα». Και φυσικά, έχουν κι άλλο πρόσχημα τώρα οι Νατοϊκοί (απέναντι στα Αραβικά κράτη) να βιαστούν να επέμβουν για να αποτραπεί η Ισραηλινή Εμπλοκή (οι οποίοι συνηθίζουν να απαντούν ακαριαία και πάντα στο «πολλαπλάσιο»).
Τέταρτον, ταυτόχρονα με τα παραπάνω (άρα κάποιοι επείγονται να επιταχύνουν την «επέμβαση» και ρίχνουν εσπευσμένα όλα τα χαρτιά στο τραπέζι) «βρήκαν» ένα laptop της ISISμε αναλυτικό εγχειρίδιο παρασκευής βιολογικών όπλωνhttp://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/08/isis-laptop.html
Πέμπτον, είχαν την «απρονοησία» να χτυπήσουν τον βασικό σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή, τους Κούρδους http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/08/isis-foreign-affairs.html
Αλλά και, έκτον, τον παραδοσιακά «γαλλικού ενδιαφέροντος» Λίβανο.

Και καλά, που πήγε η Ρωσία;;;Πως χάθηκε έτσι από το καρέ;


Και που είναι οι Ρώσοι τώρα να δούν την «στημένη παρτίδα» και να εναντιωθούν «σθεναρά», «αποφασιστικά», να παρέμβουν όπως πριν;
Πέρυσι απέτρεψαν την Δυτική επέμβαση προτείνοντας την παράδοση και καταστροφή του «χημικού οπλοστασίου» της Συρίας.
Όπερ και εγένετο.
Τώρα;;;
Οι Ρώσοι τώρα έχουν σοβαρούς δικούς τους μπελάδες ν’ ασχοληθούν... με την Ουκρανία.
Πόσο «βολικό» για «κάποιους»!!!!
«Κάποιοι» έφεραν λοιπόν το πρόβλημα μέσα στην πόρτα τους. Για να τους διώξουν από τη Μ. Ανατολή. Και το κατάφεραν.
Οι Ρώσοι είναι τόσο μα τόσο πολύ στριμωγμένοι και πιεσμένοι στα δικά τους εκεί πάνω (συν την πίεση στην Αρκτική την οποία ανήγαγε πρόσφατα ο Πούτιν σε Νο1 προτεραιότηταhttp://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/08/blog-post_529.html ) που  δεν μπορούν τώρα να διαθέτουν όλο εκείνο το διπλωματικό κεφάλαιο που διέθεταν επι καιρό για να σώζουν τη Συρία και να διαφυλάττουν την παρουσία τους στη Μ. Ανατολή.

Αν μη τι άλλο έχουν μπει (ή μάλλον τους «έσυραν» οι Δυτικοί – όπως πάντα ιστορικά) σε μια νέα φάση των Διεθνών τους (Γεωπολιτικών) Σχέσεων που απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη«εκπεφρασμένη Ισχύ και αποφασιστικότητα», στοιχείο που όπως φαίνεται δεν έχει «σχηματισθεί/ωριμάσει» ακόμη στην Ρωσία.
Δείχνει να είναι μονίμως «αποτέλεσμα» (και ποτέ αίτιο) στις (επιθετικές) διπλωματικές πρωτοβουλίες της Δύσης/ΝΑΤΟ.
Ανταποκρίνεται σαν «σαστισμένα άγουσα και φερόμενη», στην κυριολεξία.
Και μέχρι να «ωριμάσει» αυτή, το παιγνίδι στη Συρία θα χαθεί.
Οι θυμωμένοι/φοβισμένοι λαοί που σφάζονται από την ISIS/ISIL εκεί κάτω, μαζί με την Ευρωαμερικανική κοινή γνώμη φωνάζουν αγριεμένοι:

«Εξοντώστε επιτέλους αυτούς τους χασάπηδες μέχρις ενός. Να μην μείνει ούτε σπόρος τους».

Κι εκεί που βιάζονταν για εισβολή πριν έναν χρόνο οι ΗΠΑ, τώρα το παίζουν δύσκολες...
Για την ώρα είναι στη φάση που ένας ένας βγαίνουν και εκφράζουν τον (τάχαμου) αποτροπιασμό τους για τα έργα και ημέρες της Isis και την ανησυχία τους μην τυχόν και επιστρέψουν στην Ευρώπη οι Τζιχαντιστές τηςhttp://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/08/isis_30.html
Θέμα ελάχιστου χρόνου λοιπόν η Αμερικανονατοϊκή επέμβαση ανάμεσα σε Ιράκ και Συρία.
Θέμα χρόνου δηλαδή και η εκδίωξη Άσαντ και η πλήρης επαναχαρτογράφηση της περιοχής.
Πλέον, ούτε Ρωσία, ούτε κανείς μπορεί να σταματήσει την επικείμενη εισβολή και απόβαση των Αγγλοσαξόνων και του ΝΑΤΟ εκεί κάτω.
Όσο για τις άλλες περιφερειακές δυνάμεις των BRICS, τι είναι αυτό πάλι;
Βλέπει κανείς καμία σθεναρή παρέμβαση/παρουσία πλην του ΝΑΤΟ;
Και οι Μανδαρίνοι που είναι;

Βλέπει κανείς την Κίνα στη Μ. Ανατολή;
Αυτή έχει να αντιμετωπίσει μεν την δική της «ισλαμική απειλή», τους Ουϊγούρους, αλλά δεν είναι αυτό αρκετό για να «εξαφανιστεί» στην κυριολεξία με αυτές τις Νατοϊκές μεθοδεύσεις τηςISIL.
Άρα;
Άρα, και η διεθνής αμυντικοδιπλωματική πολιτική του Πεκίνου δεν έχει ακόμη την απαραίτητη «εκπεφρασμένη Ισχύ» για να εναντιωθεί αποτελεσματικά σ’ αυτήν της Δύσης.
Και προφανώς, ούτε και την διάθεση έχει να το κάνει.
Πως «δηλώνεται/αποδεικνύεται» αλήθεια κάτι τέτοιο (η
«εκπεφρασμένη ισχύς»);
Με το να αποδείξει μια Δύναμη (πχ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ) με πρώτη (και κάθε ευκαιρία) πως «ευκαιρίας δοθείσης» ΘΑ επέμβει.
Κι αυτό, για να «δηλωθεί» και να γίνει «αποδεκτό» από τους «αποδέκτες», δεν αρκούν τα λόγια. Θέλει πράξεις. Δηλαδή, επέμβαση, σφαίρες, αίμα.
«Εξέφρασαν» λοιπόν «την Ισχύ τους» στο Ιράκ (1ο και 2ο πόλεμο), στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, έμμεσα στην Αίγυπτο και προσφάτως και στην Ουκρανία.
Μην ξεχνάμε επίσης και την Νατοϊκοποίηση πρώην συμμάχων της
Ρωσίας, δηλαδή, σχεδόν όλης της άμεσης γειτονιάς της.
Αυτό σημαίνει το: «εκφράζω την ισχύ μου».
Το να λες «έχω τόσα όπλα, θα τα χρησιμοποιήσω αν παραστεί ανάγκη» δεν σε κάνει ισχυρό.

Το να χρησιμοποιείς αυτά τα όπλα με πρώτη ευκαιρία, ναι, αυτό σε κάνει ισχυρό. Δηλαδή, αποφασιστικό, πειστικό, πιστευτό.
Κάτι που – σε μικρότερη αλλά ικανή για παράδειγμα κλίμακα – έχει κάνει και ακατάπαυστα κάνει και το Ισραήλ.
Ενώ αντιστοίχως, δεν το κάνει η Ελλάδα.
(Η Ελλάδα δεν εκμεταλλεύθηκε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ευκαιρία μετά το 1922 για να «εκφράσει την ισχύ της» (να την αποδείξει με άλλα λόγια και να πείσει για την πρόθεσή της να την χρησιμοποιήσει ανά πάσα στιγμή) ως προς την Τουρκία).

Ρεαλιστική έκφραση ισχύος, λ.χ, θα ήταν ΤΩΡΑ και «μέσα στο στρίμωγμά της στην Ουκρανία» η Ρωσία, να αποφάσιζε να επέμβει δραστικά υπέρ του Άσαντ και κατά της
ISISκαι όχι να τους αφήνει να κοντεύουν να του πάρουν όλο το κράτος και να μπουν σφήνα ανάμεσα σε Συρία και Ιράν.
Και να χάσει έτσι η Ρωσία έναν πολύτιμο σύμμαχο και μια εξίσου πολύτιμη Ναυτική Βάση.
Αντίστοιχα, Ρεαλιστική κι εν τοις πράγμασι έκφραση Ισχύος από το Πεκίνο θα ήταν η αποστολή μιας δύναμης στη Συρία στο πλευρό των Ρώσων και η ενεργός εμπλοκή τους κατά της ISIS. (πως αλλιώς θα αποδείξουν πως είναι έτοιμοι να τηρήσουν τις ανάλογες διεθνείς συμμαχικές διακηρύξεις τους; Μόνο με λόγια και κανένα έργο ως τώρα;Μασάει μήπως από λόγια το ΝΑΤΟ;)
Ποιός θα τους πει τίποτε από τους λαούς της περιοχής που υφίστανται τη μάστιγα της ISIS;

Με τις σφαγές που κάνουν αυτά τα κτήνη εκεί κάτω; Να θυμηθούμε πως οι Χριστιανορθόδοξοι πληθυσμοί της Μ. Ανατολής υπέστησαν γενοκτονία από τους τζιχαντιστές; Ποιός θα αναμένονταν λοιπόν ως «ιστορικός υπερασπιστής» τους;
Οι Ρώσοι...
Όλοι λοιπόν – και όχι μόνον εκεί κάτω – Θεούς θα τους έκαναν που συνέτριψαν αυτά τα κτήνη (ενώ οι Δυτικοί – που τους γέννησαν/έθρεψαν – δίσταζαν να επέμβουν).

Κι έτσι οι Νατοϊκοί θα έχουν χάσει μια μεγάλη ευκαιρία.

Αυτό λέγεται «εκμεταλλεύομαι υπέρ μου το στήσιμο/ενέδρα που μου έκανε ο αντίπαλός μου εναντίον μου».
Φεύ όμως...
Το ΝΑΤΟ τους έδωσε κάτι να απασχολούνται (Ουκρανία) για να κάνει την δουλειά του στη Μ. Ανατολή. Και όχι μόνον βεβαίως.
Το ΝΑΤΟ τεστάρει τα «όρια» της Ρωσίας και των «συμμάχων» της;

Φυσικά και εποφθαλμιά την Ουκρανία και τη Γεωργία και την Αρμενία και όλες τις (δήθεν συμμαχικές προς τη Ρωσία) κεντροασιατικές (τουρκόφωνες) χώρες.
Η Κίνα έχει ν’ ασχολείται με την πιθανή αντιπαράθεση με Ιαπωνία και όλους τους νότιους γείτονές της με τα θαλάσσια σύνορά τους, οι οποίοι (συμπτωματικά;) τον τελευταίο καιρό έχουν «αυξήσει» τις «σημειολογικές παρενοχλήσεις».
Συν την διαρκή και όλο ογκούμενη εξέγερση των τουρκόφωνων (και τουρκοϋποκινούμενων) Ουϊγούρων (όλα αυτά βεβαίως δεν είναι ΤΑ σημαντικά αγκάθια για την Κίνα αλλά της «επισημαίνουν» τι θα «της συμβεί» έτσι και κάνει κανένα λάθος και παρέμβει στην Μ. Ανατολή και στην διένεξη ΝΑΤΟ/ΗΠΑ με Ρωσία).
Μετά απ’ αυτό το τελευταίο μάλιστα – Ουϊγούροι - τι να πεις μετά για την περιβόητη "σοφή" εξωτερική πολιτική των μανδαρίνων όταν τους βλέπεις να στηρίζουν εξοπλιστικά (κι ακόμη χειρότερα προσφέροντας βαλλιστική τεχνολογία) αυτούς ακριβώς (Τουρκία) που υποκινούν σε εξέγερση χρόνια τώρα τους δικούς της τουρκόφωνους ισλαμιστές;
«Έκφραση Ισχύος» από πλευράς Κίνας θα ήταν πχ με κάθε εξέγερση των Ουϊγούρων, η δωρεάν προσφορά βαλλιστικής τεχνολογίας και στοιχείων, καθώς και άλλων αμυντικών συστημάτων στην Ελλάδα. Κόντρα στο θυμό Τουρκίας και ΝΑΤΟ.
Ή το να ζητήσουν κι αυτοί Ναυτική Βάση στο Αιγαίο (ασχέτως εάν και πότε θα την έπαιρναν).

Πότε έκανε τέτοιες τολμηρές γεωστρατηγικές κινήσεις η Κίνα διεθνώς;


Πότε έριξε μια κανονιά απ’ τον καιρό του πολέμου της το ’40 με την Ιαπωνία;


 Αφού πρόσφερε την συμμαχία της στη Ρωσία, τι έκανε τώρα για να «απορροφήσει βάρος» και  να ανακουφίσει την Ρωσία απο τις ασφυκτικές πιέσεις;


Που πχ άνοιξε ένα νέο μέτωπο που θα ενοχλούσε σφόδρα το ΝΑΤΟ και θα το έκανε να κάνει πίσω στην Ουκρανία;


Άσε την Συρία πια...εκεί που έφτασε το «Νατοϊκό στήσιμο με την ISIS», πλέον αυτό οδηγεί αναπόφευκτα στην εισβολή ενός «τρίτου παράγοντα» που θα εξαφανίσει από προσώπου γης αυτά τα κτήνη. Και μάλιστα ολοκληρωτικά, προτού αυτή η επιδημία εξαπλωθεί παντού. Και προτού προλάβουν και γυρίσουν στην Ευρώπη αυτά τα ανεγκέφαλα ανθρωποειδή.
Η «οιονεί πρόσκληση» (και νομιμοποίηση) για «σωτήρια εισβολή» (οποιουδήποτε «καλοθελητή») είναι ανοιχτή.
Και τίποτα και κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει πια.
Το θέμα είναι πως, αν προλάβουν και την κάνουν οι Δυτικοί, τίποτα πια δεν σώζει τη Συρία του Άσαντ.
Κι αυτό το γνωρίζουν και οι Ρώσοι και οι Κινέζοι.
Δυστυχώς, η αιφνίδια επίθεση στη Μ.Ανατολή είναι η Μόνη Διέξοδος Ρώσων-Κινέζων

Συνεπώς, αν οι Ρώσοι και οι Κινέζοι επιθυμούν πρώτα να διασώσουν το σύμμαχό τους στη Μ. Ανατολή και δεύτερον, να αποδείξουν ότι είναι ικανοί ακόμη και μέσα στην χειρότερη πίεση να επικρατήσουν επιτιθέμενοι και «εμπλεκόμενοι» σε πολλαπλά μέτωπα, τότε χρειάζονται μια ιδιαίτερης έντασης έκφραση ισχύος που θα «καταπλήξει» και θα «πείσει» τους πάντες.
Κι έχουν την ευκαιρία.
Μια δική τους συντριπτική εκστρατεία (μέσα από την Συρία) προς τα εδάφη της ISIS.

Αλλά δεν δείχνουν καμία τέτοια διάθεση, ούτε πρόθεση, ούτε και ικανότητα προφανώς να διαχειριστούν αποφασιστικά «αυτό που θα εξαπολυθεί/μετεξελιχθεί» σε επίπεδο αμυντικοδιπλωματικών διεθνών εξελίξεων μετά από μια τέτοια κίνηση.

Όταν μάλιστα επιλέγεις να κουνήσεις το «πυρηνικό χαρτί», τότε τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για σένα...

Το να το κάνει η Β. Κορέα ή το οποιοδήποτε «μικρό» κράτος - παρίας είναι κατανοητό.
Το να το κάνει όμως ολόκληρη Ρωσία (http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/08/blog-post_529.html ), λαμβάνει άλλο νόημα.

 Σημαίνει «Ουσιαστική αδυναμία» που στηρίζεται σε «έλλειψη αυτοπεποίθησης» και έλλειψη «εκπεφρασμένης ισχύος».

Παρ’ ότι οι Νατοϊκοί στρατηγοί – αν και προκαλούν – φοβούνται μια μαζική σύρραξη με την Ρωσία στην κεντρική Ευρώπη http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/08/blog-post_119.html
Ποιός είπε ότι είναι εύκολο να είσαι «Μεγάλη Δύναμη»;...
Γιώργος Ανεστόπουλος
aegeanhawk.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.