Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

TO IΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΣΦΑΓΙΑΣΜΌ ΕΝΌΣ ΑΚΟΜΗ ΑΓΓΛΟΥ

David-Cawthorne-Haines


4133099_david-hainesΠορφύρης Δ Σταφυλά Π
To Iσλαμικό Κράτος ανακοίνωσε τον αποκεφαλισμό και του βρετανού 44χρονου ομήρου David Haines.Μετά τον αποκεφαλισμό των αμερικανών δημοσιογράφων Steven Sotloff και James Foley οι ισλαμιστές τρομοκράτες τήρησαν την υπόσχεσή τους και αποκεφάισαν με τελετουργικό τρόπο και τον 3ο όμηρο. Το βράδυ του Σαββάτου το site της οργάνωσης ανάρτησε το βίντεο με την εκτέλεση.
David-Cawthorne-Στο μήνυμα που το συνοδεύει προανακοινώνει την θανάτωση και άλλου βρετανού του Allan Henning. (LeParisien,France 24)AFP140309082816_620x310
David-Haines-with-his-youngest-child-now-aged-4to θύμα σε ξένοιαστες στιγμές με το 4χρονο παιδί τουDavid-Haines-with-his-Croatian-wife-Draganaμε την κροατικής καταγωγής γυναίκα του
To σκεπτικό της απόφασης της εφαρμογής της εκτέλeσης του βρετανού όπως ανακοίνωσε η οργάνωση σχετίζεται με τα οφειλόμενα αντίποινα κατά της πολιτικής συνεργασίας του David Cameron με τις ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ο Haines είχε απαχθεί στη Συρία το 2013 κι ενώ συμμετείχε σε αποστολή Διεθνούς ανθρωπιστκής Οργάνωσης.Η βρετανική κυβέρνηση είχε καταφέρει όλο αυτό το διάστημα να αποκρύψει την απαγωγή του από την κοινή γνώμη φοβούμενη για την ζωή του όπως υποστηρίζει μέχρι και τον τελευταίο αποκεφαλισμό αμερικανού δημοσιογράφου όπου στο σχετικό βίντεο οι απαγωγείς έβγαλαν στην κάμερα και τον βρετανό προανακοινώνοντας την εκτέλεσή του. (nzherald.co.nz)
Στο βίντεο το θύμα αναφέρει:«Ονομάζομαι David Cawthorne Haines .Σας δηλώνω ότι εσείς David Cameron είστε ολοκληρωτικά υπεύθυνος για την εκτέλεσή μου».
Θεωρείται ότι ο δήμιός του είναι ο φημισμένος βρετανός τζιχαντιστής John. Απευθύνεται στην κάμερα με λονδρέζικη προφορά και πιστεύεται ότι είναι ο ίδιος που εκτέλσε και τους 2 αμερικανούς.(Mirror)

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.