Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Χαμένα τα έχουν στην Άγκυρα και προσπαθούν με διπλό παιχνίδι να βγουν από την δύσκολη θέση

trisl

Επίσημα κατά των ισλαμιστών ανεπίσημα τους παρέχουν στήριξη για να πολεμήσουν εναντίον των Κούρδων. Η θέση τους όμως γίνεται όλο και δυσκολότερη.
Βίντεο και φωτογραφίες ντοκουμέντα έχουν κάνει τον γύρο της δημοσιότητας και δείχνουν ισλαμιστές να περνούν τα τουρκοσυριακά σύνορα ανενόχλητοι και με συνοδεία Τούρκου στρατιώτη, προκειμένου να πολεμήσουν εναντίον των Κούρδων της Συρίας στις μάχες της πόλης Κομπανί.

Την ίδια στιγμή που η τουρκική Εθνοσυνέλευση αποφασίζει δήθεν την τουρκική εμπλοκή κατά των ισλαμιστών, επιδή πιέζει η Δύση.
Ο, έγκλειστος στις τουρκικές φυλακές αρχηγός του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, έχει ήδη δηλώσει πως η ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ των Κούρδων και του τουρκικού κράτους θα τελειώσει, εάν πέσει η πόλη Κομπανί της Συρίας, στα χέρια των ισλαμιστών εγκληματιών, οι οποίοι θα προβούν σε σφαγές κατά των Κούρδων κατοίκων της.
Ο Νταβούτογλου βγήκε και δήλωσε ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί η – κατοικούμενη κυρίως από Κούρδους – πόλη Κομπάνι της βόρειας Συρίας να πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και θα κάνει τα πάντα προκειμένου να το αποτρέψει.
Παίζει με την φλόγα η Τουρκία…

pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.