Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Μένος κατά Πούτιν: Από τον γιακά ονειρεύεται να πιάσει τον Ρώσο ηγέτη ο Αυστραλός πρωθυπουργός


Puaus
Σάλος έχει προκληθεί στην Αυστραλία από τη δήλωση του πρωθυπουργού, Τόνι Αμποτ, ότι θα «πιάσει από το γιακά» τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ενόψει της επίσκεψης του τελευταίου τον ερχόμενο μήνα στην Αυστραλία, για τη σύνοδο κορυφής της ομάδας G20.

Όλα άρχισαν πριν από ένα τρίμηνο όταν καταρρίφθηκε πάνω από την Ουκρανία το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών και έχασαν τη ζωή τους 298 άτομα, μεταξύ των οποίων και 38 πολίτες της Αυστραλίας. Την ευθύνη όμως δεν έχει η Ρωσία. Μάλιστα η Δύση παρεμπόδισε με διάφορους τρόπους την έρευνα για τα αίτια της πτώσης, ενώ όλα έδειχναν Κίεβο.
Στην ερώτηση που έγινε στον Αμποτ, από τους δημοσιογράφους, για το πώς σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το θέμα της κατάρριψης του αεροσκάφους όταν συναντηθεί τον άλλο μήνα με τον Ρώσο ηγέτη, εκείνος απάντησε ως εξής: «Look, I’m going to shirtfront Mr Poutin… you bet I am». Σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει «θα τον πιάσω απ” τον γιακά». Αλλά σύμφωνα με τα λεξικά σημαίνει πως «παίρνεις φόρα και ρίχνεις μια με το ώμο σου, στον αντίπαλο».
Μέχρι στιγμής επισήμως δεν έχει υπάρξει αντίδραση από την πλευρά της Μόσχας, αλλά να είναι σίγουρος πως ο Πούτιν ακόμα και σε τέτοιες ενέργειες έχει την απάντηση:
Vladimir Putin
pygmi.gr

1 σχόλιο:

  1. Καλα δεν παιζεται ο τυπος ,ασε που ο,τι λεει το κανει.Την εβαψε η Κινα αλλα αργα το καταλαβε και προσπαθει να μπλεξει τη Ρωσια ,να σωθει αν γινεται απ τον σκληρο γιγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.