Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ:AN ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΧΕΖΜΠΟΛΛΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ……


LebanonChristians_LG

Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π
Tην επαύριο των αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ της Hezbollah με τα τρομοκρατικά δίκτυα της Αλ Νούσρα και του Ισλαμικού Κράτους στα περίχωρα της Brital (στον ανατολικό Λίβανο) μια εξέχουσα πηγή μετέφερε σε λιβανέζικη εφημερίδα ότι ο μαρονίτης πατριάρχης  Boutros Raï δήλωσε ενώπιον των επισκεπτών του : « Αν ρωτήσετε τους χριστιανούς του Λιβάνου  για τη θέση τους σχετικά με τα διαδραματιζόμενα στη χώρα όλοι θα σας απαντήσουν ότι αν δεν ήταν η Hezbollah η Daesh (ISIS) θα έφθανε στην  Jounieh.”

Ο Σύριος πρέσβης στο Λίβανο Ali Abdel Karim Ali αποκάλυψε την ύπαρξη  ενός συντονισμού μεταξύ του λιβανέζικου στρατού και του συριακού στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με αυτόν, το ενδιαφέρον του Λιβάνου είναι πιο μεγάλο ακόμη κι αυτού της Συρίας στη πολιτική  του συντονισμού καθώς το λιβανέζικο στράτευμα έχει ελλειπή εκπαίδευση και ανεπαρκή  εξοπλισμό: « Η πολιτική της απομάκρυνσης του Λιβάνου του προξένησε μεγάλες απώλειες  μεταξύ των οποίων και η επέκταση της τρομοκρατίας. Ο συντονισμός των λιβανέζικων και συριακών ενόπλων δυνάμεων  επιτρέπει  την υπονόμευση του σχεδιασμού των τρομοκρατών. » Στο διάστημα που μεσολάβησε οι γονείς των απαχθέντων στρατιωτών συνεχίζουν να σταματούν την κυκλοφορία σε οδικές αρτηρίες στην Κοιλάδα   Békaa ενώ η   ISIS και η al-nosra απειλεί να σκοτώσει και τους υπόλοιπους ομήρους στρατιώτες,ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ
ο αποκεφαλισμός του β λιβανέζου στρατιώτη ομήρου
Οι γονείς επιτελούν αυτό που ζήτησαν από βίντεο οι όμηροι για να ασκηθεί πίεση σε κυβέρνηση για ικανοποίηση αιτημάτων των απαγωγέων. Πηγή καλά πληροφορημένη εμπιστεύθηκε στην  εφημερίδα as-Safir και δημοσιεύθηκε την Τρίτη ότι σύμφωνα με τον πατριάρχη μαρονίτη Béchara Raï, “για τους χριστιανούς το Ισλαμικό Κράτος θα ήταν στη Zouanieh (πλειοψηφικά χριστιανική πόλη βόρεια της Βηρυτού ) αν δεν ήταν η Hezbollah”. Σύμφωνα με την Safir και το Orient le Jour, αυτές οι φράσεις διατυπώθηκαν από τον πατριάρχη σε μια σύσκεψη στην έδρα του στο Bkerké.
 dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.