Σελίδες

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Ο ΟΛΛΑΝΤ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΚΡΗΣ ΖΩΝΗΣ ΕΠΙ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ




Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Και νέες κουμπαριές. O Γάλλος πρόεδρος François Hollande μετέφερε την υποστήριξή του για τη δημιουργία μιας ” ζώνης tampon ανάμεσα σε Συρία και Τουρκία ” που προτάθηκε από τον τούρκο ομόλογό του Recep Tayyip Erdogan προκειμένου να δεχθεί να προστατεύσει τους εκτοπισμένους ανακοίνωσαν την Τετάρτη τα Ηλίσια Πεδία σε δελτίο τύπου μετά την τηλεφωνική συνομiλία που είχαν οι 2 προαναφερθέντες πρόεδροι.

ERDOAN~1
Οι κ.κ. Hollande και  Erdogan συνομίλησαν τηλεφωνικά και κυρίως αναφέρθηκαν στην “επείγουσα κατάσταση στον Βορρά της Συρίας κυρίως στην πόλη Kobané” , αναφέρει το ανακοινωθέν.
“Πιστοποίησαν την πλήρη σύγκλιση των απόψεών τους για την αναγκαιότητα να ενισχυθεί περισσότερο η μετριοπαθής συριακή αντιπολίτευση στην μάχη εναντίον της Daech (η Γαλλία έχει κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιεί το αραβικό ακρωνύμιο για την  ISIS για να δημιουργεί σύγχιση στο λαό) και κατά του καθεστώτος του Bachar el-Assad” , ανακοινώνει το δελτίο τύπου.
Ο  Ολλάντ “επέμεινε στην αναγκαιότητα να αποφευχθεί η σφαγή των πληθυσμών στο Βορρά της Συρίας ” και “μετέφερε την υποστήριξή του στην πρόταση Ερντογάν να δημιουργηθεί μια νεκρή ζώνη ασφαλείας μεταξύ Συρίας Τουρκίας ώστε να δεχθεί και να προστατεύσει εκτοπισμένους “.
Σχετικά με την κατάσταση στο Ιράκ οι 2 πρόεδροι επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στη δράση των μαχητών κατά της ISIS. Υπογράμμισαν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση παρά πολιτική για το Ιράκ με την πλήρη ένταξη του σουνίτικου πληθυσμού και των εκπροσώπων του.( french.cri.cn)
Πόσο μετριοπαθής είναι η συριακή αντιπολίτευση που για 2,5 χρόνια πολέμησε στο πλευρό των φρικαλέων τζιχαντιστών ; Πόσο μετριοπαθής είναι όταν πυροδότησε με τη στάση της,- αρχικά εμφύλιο- και στη συνέχεια ευνόησε την εισβολή δεκάδων χιλιάδων τζιχαντιστών επί συριακού εδάφους σε έναν πόλεμο που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 180.000 ανθρώπους ;
H επαναχάραξη συνόρων στη γειτονιά μας με εμπλοκή της γείτονος δημιουργεί ανησυχητικά προδικασμένα. Ποιός πολεμάει εδώ και 3 χρόνια τους τζιχαντιστές με φοβερό τίμημα ; Oι Τούρκοι που άνοιξαν τα σύνορά τους για να διέλθουν οι μουτζαχεντίν ή ο απαράμιλλος συριακός λαός; AΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ….
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.