Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Εκβιαστικά και προκλητικά τα τουρκάκια – Κωδικός «διαμοιρασμός» του αερίου


Εκβιαστικά και προκλητικά τα τουρκάκια – Κωδικός «διαμοιρασμός» του αερίου

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται και φυσικά Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Νίκος Ανα(ν)στασιάδης κοιμούνται (σκόπιμα) τον ύπνο του δικαίου… Τα τουρκάκια προχωρούν βάσει σχεδιασμού και δεν σταματούν πουθενά, την ίδια ώρα που οι εδώ έχοντες την εξουσία έχουν στρέψει αλλού την προσοχή τους, αφήνοντας την Κύπρο εκτεθειμένη στους «καλούς γείτονες»… Οι Τούρκοι έχουν βάλει στο στόχαστρο το φυσικό αέριο της Κύπρου και ήδη μιλούν γι” αυτό σαν «νόμιμοι» και «ισάξιοι» εκμεταλλευτές…

Οι τελευταίες εξελίξεις… Εκβιαστικά και επιστρατεύοντας την τακτική του εκφοβισμού θα κινηθεί η Τουρκία αυτή την περίοδο, επιχειρώντας να εξουδετερώσει τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Λευκωσίας, να δημιουργήσει τετελεσμένα, να αποτελέσει «συνέταιρος στο κέρδος από τα ενεργειακά». Ο κωδικός αυτής της τουρκικής επιχείρησης ονομάζεται «διαμοιρασμός».
Είναι σαφές πως η Άγκυρα είναι διατεθειμένη να χοντρύνει το παιχνίδι αξιοποιώντας τις εξελίξεις στην περιοχή, θεωρώντας πως αποτελεί ευκαιρία για να δημιουργήσει τετελεσμένα στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδίωξη της τουρκικής πλευράς είναι ο διαμοιρασμός του φυσικού αερίου είτε με λύση του Κυπριακού είτε χωρίς.
Τούτο θα επιτευχθεί, αναφέρουν ενημερωμένες πηγές, επιστρατεύοντας ένα πιεστικό δίλημμα, το οποίο θα θέσουν οι Τούρκοι προσεχώς προς τη Λευκωσία: Είτε θα τα χάσετε όλα είτε θα πάρετε τα μισά. «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.