Σελίδες

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΤΩΡΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ


Report from the militia 13.10.14.01:22 “Novorossia’s army held the range of successful diversion operations on the occupied territories of the Donbas. 12 October sabotage-reconnaissance group (SRG) of 
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Η ανακοίνωση των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Κοινοβουλίου και του Κυβερνήτη της Δημοκρατίας του Donetsk φαίνεται ότι άνοιξε το κουτί της Πανδώρας σε ένα έδαφος που θα όφειλε να έχει έστω προς στιγμήν άλλες προτεραιότητες από αυτήν της πολιτικής μάχης. Η επικοινωνιακή απάτη γύρω από την αναχώρηση-επιστροφή εξπρές του πρωθυπουργού του Donetsk, A. Zakharchenko ,η διαρροή για δήθεν άρνηση του P. Gubarev να θέσει υποψηφιότητα που την διάψευσε χθες το βράδυ λίγο πριν την πρωινή απόπειρα δολοφονίας εισβάρος του θέτουν το ερώτημα για το τι λογής άνεμος είναι αυτός που πνέει στην μικρή αυτοανακηρυχθείσα Δημοκρατία.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας του Minsk,οι τοπικές εκλογές όφειλαν να λάβουν χώρα στις Δημοκρατίες του Donetsk και του Lugansk, στη συνέχεια των οποίων το Κιέβο έλεγε ότι θα ξέρει με ποιόν θα συζητήσει.Επίσης για προφανείς πολιτικούς λόγους οι 2 Δημοκρατίες δεν ήθελαν να οργανώσουν τις εκλογές τους στην ίδια ημερομηνία με αυτήν που έχει προκηρύξει το Κιέβο για βουλευτικές της Rada. Η 2α Νοεμβρίου επιλέχθηκε κατ΄αντιδιαστολή με τις 26 Οκτωβρίου των εκλογών του Κιέβου ακόμη κι αν επήλθαν κάποιοι δισταγμοί κατά την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας. Σε ένα σύστημα όπου το κράτος είναι υπό διαμόρφωση στις 2 αυτόνομες Δημοκρατίες το να πραγματοποιήσεις μια πολιτική διαδικασία τέτοιου μεγέθους δεν μπορεί να γίνει χωρίς να προκληθεί σάλος. Το θέμα είναι να ξέρουμε σε ποιό βαθμό αυτά όλα είναι φυσιολογικά στο περιθώριο μια πολιτικής διαδικασίας σε κατάσταση ανοιχτής διαμάχης και σε ποιό βαθμό όλα αυτά δεν είναι μια από τις συνέπειες εξωτερικών πιέσεων. Ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή.
Στις 8 Οκτωβρίου εμφανίζεται η πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Donetsk ο A. Zakharchenko, παραιτείται. Ο θόρυβος που προκαλείται από την είδηση διαδίδεται αστραπιαία μετά και από μια συνέντευξη στο site expert.ru όπου αυτός εκφράζει τη θέλησή του να φύγει. Την ίδια ημέρα οι αρχές του Donetsk διαψεύδουν την πληροφορία και ο ίδιος ο A. Zakharchenko λέει ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του.Αυτός δεν θέλει να παραιτηθεί.
Στις 11 Οκτωβρίου φαίνεται ότι υπογράφτηκε μια συμφωνία μεταξύ των αρχών του Κιέβου και των εκπροσώπων των αρχών Donetsk κια Lugansk, που φιξάρει μια γραμμή οριοθέτησης από την οποία το βαρύ πυροβολικό θα πρέπει να απέχει 15 km.
Μέσα σε αυτήν την ειδική ζώνη βρίσκονται οι 2 πόλεις. O Zakharchenko 3 ημέρες νωρίτερα έλεγε ότι θέλει να παραιτηθεί γιατί θα τον εξανάγκαζαν να υπογράψει μια συνθήκη που δεν θα μπορούσε να ερμηνευθεί παρά ως προδοσία.Υπογράφει το ντοκουμέντο που γίνεται πολύ άσχημα αποδεκτό από τους μαχητές.Το Κιέβο υποστηρίζει ότι δεν υπέγραψε ανάλογες δεσμεύσεις. Μέχρι τώρα ο ουκρανικός στρατός δεν απέσυρε το πυροβολικό στην προκαθορισμένη από τη συμφωνία απόσταση και συνεχίζει να επιτίθεται σε κατοικημένες περιοχές. Νεκροί και τραυματίες πολίτες σε καθημερινή βάση.
Η δυσαρέσκεια είναι τέτοια που ένα κίνημα λαικής αμφισβήτησης εκδηλώνεται στην πόλη του Donetsk κατά της κυβέρνησης Zakharchenko. Μια εκατοντάδα άτομα συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία και του ζητάνε το λόγο στο όνομα τίνος και γιατί ο κ.Zakharchenko υπέγραψε αυτή τη συνθήκη που επιβάλει γραμμή οριοθέτησης. Γιατί απαρνήθηκε την απελευθέρωση των εδαφών και γιατί τα ξαναπαραδωσε στα αιματοβαμμένα χέρια του Κιέβου ; Kυρίως αυτό υπολογίζεται και του καταλογίζεται ως εγκατάλειψη του Slaviansk και της Mαριούπολης.Επίσης τίθονται κι άλλα ενδιαφέροντα θέματα.Που είναι ο Strelkov ;Γιατί δεν εμφανίζεται στις λίστες ;Αλλά κυρίως που είναι οι άνθρωποί του ; Και εδώ οι απαντήσεις είναι επίσης ενδιαφέρουσες.Σύμφωνα με τον αναγνωρισμένο και βραβευμένο μπλόγκερ El Murid, ο Zakharchenko επιδόθηκε σε ένα κυνήγι των ανθρώπων του Strelkov. Ένα κυνήγι κατά του Strelkov, ο οποίος δεν όφειλε με κανένα τρόπο να ξαναεπιστρέψει και ιδίως στην πολιτική.
Σε αυτό το τεταμένο κλίμα ένας νέος θόρυβος προκλήθηκε χθες: Η εκλογική Επιτροπή αρνήθηκε την υποψηφιότητα του Gubarev για τις εκλογές της Δημοκρατίας του Donetsk .Το site Novorossia ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την επιτροπή πολλά πολιτικά κινήματα εκ των οποίων το Novorossia ή το Oplot, δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στις εκλογές γιατί δεν συμπλήρωσαν κάποια προαπαιτούμενα έγγραφα και ότι τώρα δεν τους επιτρέπεται να διορθώσουν αυτά τα λάθη.
αρχές Οκτώβρη σκοτώθηκε στο Ντονέτσκ ελβετός υπάλληλος του Ερυθρού Σταυρού από τις βόμβες του καθεστώτος Ποροσένκο
Χθες στο Facebook ο Pavel Gubarev κάνει δύο σημαντικές δηλώσεις.Η πρώτη αναφέρει ότι την επομένη δηλ. σήμερα θα κάνει μια σειρά από πολιτικές δηλώσεις τόσο για τις επερχόμενες εκλογές όσο και για τις συμφωνίες για την γραμμή οριοθέτησης.Με τη δεύτερη δήλωση του διαψεύδει την άρνηση της υποψηφιότητάς του,δηλώνει ότι δεν έχει καταθέσει ακόμα τα έγγραφα για την υποψήφιότητα και ότι αυτό θα το έκανε αύριο δηλ. σήμερα.Τον πρόλαβαν στην καλοστημένη ενέδρα κατά την απόπειρα της δολοφονίας.
Σήμερα ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης του Ντόνετσκ ο Gubarev νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε κωματώδη κατάσταση και δίνει αγώνα για τη ζωή του σε νοσοκομείο του Rostov. Βέβαι α δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται απόπειρα δολοφονίας του αλλά αυτή εδώ ήταν η πιο επιτυχημένη κυρίως γι αυτούς που θέλουν με οποιοδήποτε τίμημα και το επαναλαμβάνω με οποιοδήποτε τίμημα την κατάπαυση του πυρός δηλ. να διαπαραγματευθούν την τιμή του αίματος που χύθηκε.Ο Gubarev, όπως και ο Strelkov, μάχονατι στην περιοχή ή πολεμιούνται για ένα ιδανικό για να εγκαθιδρύσουν ένα καθεστώς πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο. Οι κάτοικοι αντιστέκονται γιατί δεν μπορούν να υποταχθούν σε ένα δολοφονικό καθεστώς. Άλλα θέματα επίσης προβληματίζουν τον πληθυσμό.Γιατί σταμάτησαν όλα όταν οι μαχητές κέρδιζαν έδαφος ;….. (russiepolitics.blogspot 13/10/14)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.