Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΡΩΣΟΙ ΧΑΚΕΡΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ

Whitehouse

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Υπολογιστές του  δικτύου internet  του Λευκού Οίκου, παραβιάστηκαν από χάκερς οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα εργάζονται για τη ρωσική κυβέρνηση. (skynews, 29/10)
To διαδίκτυο του κτιρίου τέθηκε σε κίνδυνο μετά τις ηλεκτρονικές επιθέσεις που δέχθηκε πριν από δυο έως τρείς εβδομάδες, αναφέρει σήμερα η Washington Post. Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε:

Κατά τη διάρκεια πρόσφατων απειλών, ταυτοποιήσαμε κινητικότητα στο μη διαβαθμισμένο δίκτυο του Εκτελεστικού Γραφείου του Προέδρου.Πήραμε άμεσα μέτρα για να εκτιμήσουμε και να μετριάσουμε την κινητικότητα αυτή. Δυστυχώς κάποια από αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή της παροχής στους χρήστες.”
Από τους υπαλλήλους του Λευκού Οίκου ζητήθηκε η αλλαγή των κωδικών πρόσβασης ενώ προσωρινά δεν είχαν πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο Intranet ή VPN ενώ το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο λειτουργούσε έστω και με κάποια καθυστέρηση.
White House
Έρευνα του FBI, της Μυστικής Υπηρεσίας και του Εθνικού Οργανισμού Ασφαλείας βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πολλές απόπειρες ηλεκτρονικής κατασκοπείας από Ρώσους χάκερς έχουν καταγγείλει  ιδιωτικές εταιρείες πληροφορικής.
Οι στόχοι τους περιλαμβάνουν το ΝΑΤΟ, την ουκρανική κυβέρνηση και τις υπηρεσίες Άμυνας των ΗΠΑ.
Η W P  επικαλούμενη αξιωτούχους που διατηρούν την ανωνυμία τους, αναφέρει ότι “δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα διαβαθμισμένα δίκτυα του Λευκού Οίκου επηρεάστηκαν”.
Σε μόνιμη βάση  κάποιοι παράγοντες προσπαθούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημά μας. Αυτό είναι μια μόνιμη μάχη για την κυβέρνηση και τα ευαίσθητα διαδικτυά της συστήματα. Η ανησυχία μας για τους ιδιώτες που προσπαθούν να παραβιάσουν  και να έχουν πρόσβαση στα  συστήματά μας είναι πάγια”.
Άλλος αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι “πιθανότατα να έχουν εντατικοποιηθεί οι επιθέσεις τους λόγω του ουκρανικού ζητήματος”.
Τέως και νυν αμερικανοί μυστικοί πράκτορες  δηλώνουν ότι οι ικανότητες των χάκερς της Ρωσίας είναι του ίδιου επιπέδου με αυτών  στις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Μια ρωσική επίθεση στα πληροφορικά στρατιωτικά συστήματα, που έλαβε χώρα το 2008 προκάλεσε τέτοια φθορά που χρειάστηκαν μήνες για την επανόρθωσή της.
 dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.