Σελίδες

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Χρειαζόμαστε νέο «εμβόλιο» στον ιό των Ναζί στην Ευρώπη»


OXI_225

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε χθεσινές δηλώσεις του σε σερβική εφημερίδα μιλάει για τον ναζισμό στην Ευρώπη.
Ο ίδιος πιστεύει ότι σήμερα , σε αντίθεση με τα διδάγματα που αντλήθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Ευρώπη κερδίζει έδαφος και πάλι ο «εθνικισμός». Ιδιαίτερη ανησυχία σε αυτή την περίπτωση αποτελεί  η κατάσταση στην Ουκρανία και στις χώρες της Βαλτικής, δήλωσε ο ρώσος Πρόεδρος, σε μια σπάνια εξομολόγηση του για την κατάσταση που βιώνει η γηραιά ήπειρος το τελευταίο διάστημα .
«Το εμβόλιο»  που «κατασκευάστηκε» από τον ιό των Ναζί στο πλαίσιο των δικών της Νυρεμβέργης, σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, λήγει τώρα τελευταία», είπε με νόημα ο  Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξή του στη σερβική εφημερίδα «politika «.

«Οπτική απόδειξη, αποτελούν, οι ανοιχτές εκδηλώσεις νεοναζισμού που έχουν γίνει κοινός τρόπος στην Λετονία, αλλά και σε άλλες χώρες της Βαλτικής. Ιδιαίτερη ανησυχία από την άποψη αυτή, αποτελεί  η κατάσταση στην Ουκρανία, όπου τον Φεβρουάριο υπήρξε ένα αντι-συνταγματικό πραξικόπημα, το οποίο είχε ως κινητήρια δύναμη τους νεοναζιστές και άλλες ριζοσπαστικές ομάδες», υπογράμμισε ο ρώσος πρόεδρος.prekas
«Σήμερα, το συνολικό χρέος μας είναι να εναντιωθούμε  στην εξύμνηση του ναζισμού», υπογράμμισε ο Πούτιν .
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε  στην καταπολέμηση  «όλων των μορφών και εκφάνσεων του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του επιθετικού εθνικισμού και του σοβινισμού».
Σύμφωνα με τον ίδιο , δραστηριότητες όπως ο  σερβικός εορτασμός της 70ης επετείου από την απελευθέρωση του Βελιγραδίου από την ναζιστική εισβολή,  αποτελεί για την Σερβία κάτι το εξαιρετικά σημαντικό. Αυτές οι εκδηλώσεις βοηθούν στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης και συμβάλουν στην εδραίωση της ειρήνης, της σταθερότητας, και της ευημερίας του κοινού ευρωπαϊκού χώρου.
Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι η μνήμη από την φρίκη του Β “Παγκοσμίου Πολέμου, οι ήρωες της μάχης που πολέμησαν ενάντια στο φασισμό, βοηθά να υπενθυμίζουν στις σημερινές γενιές «τις τρομερές συνέπειες μπορεί να έχει η αλόγιστη εμπιστοσύνη σε αμφιβόλου ποιότητας άτομα εξουσίας , τα οποία επιχειρούν με κάθε μέσο στην  επίτευξη αμφίβολων γεωπολιτικών στόχων, παραμελώντας εντελώς τους  στοιχειώδεις κανόνες δικαίου και ηθικής».!
Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με την στρατιωτική ιστορία ότι,  λετονοί πολίτες κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου  είχαν ενταχθεί στις μάχιμες μονάδες  των waffen ss και πολέμησαν μαζί με τις δυνάμεις του Χίτλερ. Επίσης ουκρανοί από την δυτική Ουκρανία συμμετείχαν στον γερμανικό στρατό της περιόδου εκείνης, και μάλιστα πολλοί από αυτούς ήταν φρουροί των στρατοπέδων συγκέντρωσης των εβραίων.
Εμείς εδώ στο Pentapostagma.gr πιστεύουμε ότι ο ακραίος εθνικισμός όπως αυτός εκφράζεται από τέτοιου τύπου οργανώσεις , είναι πολύ επικίνδυνος να προκαλέσει πολλά δεινά και πάλι  στην γηραιά ήπειρο.
Οι δηλώσεις του ρώσου προέδρου ξεπερνούν τα στενά όρια της περιοχής της ανατολικής Ευρώπης, και κρούουν το κώδωνα του κινδύνου και σε πολιτικές και οικονομικές πρακτικές ολόκληρων χωρών, που επιθυμούν να επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος.
Η πατρίδα μας  έδωσε βαρύ φόρο αίματος στον αγώνα κατά του άξονα, και μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις της τότε ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας του γερμανικού στρατού,  στην δίκη της  Νυρεμβέργης, έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στο να ηττηθεί ο άξονας. Αυτό δεν πρέπει να ξεχνάνε ποτέ, ούτε  οι «φίλοι» και σύμμαχοι μας, που σώθηκαν από την θυσία χιλιάδων ελλήνων στρατιωτών στα αλβανικά βουνά και στην γραμμή μεταξά.
Άλλωστε αυτό είναι κάτι που το κάναμε  από την αρχαιότητα , και το βυζάντιο  έως σήμερα.
«Η ελληνική άρνηση υποταγής στον άξονα ήταν για την ανθρωπότητα, ένας δεύτερος Μαραθώνας, και έτσι θα την θεωρήσει η ιστορία όταν τελειώσει αυτός ο μεγάλος  και φρικτός πόλεμος», έγραφε  τότε ο άγγλος συγγραφέας  Κόμπτον Μακένζι.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.