Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ταινία που δικαιολογεί την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους έπαιξαν σε λύκειο των ΗΠΑ!


Ταινία που δικαιολογεί την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους έπαιξαν σε λύκειο των ΗΠΑ!
Ο Μπιν Λάντεν ήταν αδικημένος, οι Τούρκοι φίλοι των Ελλήνων, στη Σμύρνη υπήρξε συνωστισμός κ.λπ., όλα στην μηχανή κιμαδοποίησης της Νέας Τάξης Πραγμάτων…
Σε λύκειο της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, την έντονη αντίδραση των γονέων προκάλεσε η προβολή ταινίας- ντοκιμαντέρ με θέμα την τρομοκρατική επίθεση της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, το 2001. Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αναζητώντας τις ρίζες για την 11η Σεπτεμβρίου» αποτελεί έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ, Thomas Friedman και προβλήθηκε το 2003 από το Discovery Channel.
Η ταινία εξετάζει την οργή των μουσουλμάνων κατά της Αμερικής και βάσει των όσων λέγονται δικαιολογεί την τρομοκρατική επίθεση των ισλαμιστών της Αλ Κάιντα.
Η προβολή έγινε κατά την διάρκεια του μαθήματος της ιστορίας, ενώ δεν αποτελούσε μέρος της διδακτέας ύλης. Περιέχει, δε, πάμπολλες συνεντεύξεις Αράβων, μέσω των οποίων επιχειρείται η απενεχοποίηση της τρομοκρατικής επίθεσης που σκόρπισε τον θάνατο στις ΗΠΑ. Μαθητής που παρακολούθησε το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ δήλωσε αργότερα: «Αυτό που συνέβη την 11η Σεπτεμβρίου, αν και δεν το εγκρίνω, θεωρώ ότι ήταν μια πράξη απόγνωσης για να περάσουν το μήνυμά τους και αναγκάστηκαν να φτάσουν σε αυτό το ακραίο σημείο»!
Σε συνάντηση με τους εξαγριωμένους γονείς, η διεύθυνση του σχολείου υπερασπίστηκε της προβολής του ντοκιμαντέρ. «Ο σκοπός ήταν να βοηθήσει τους μαθητές να αποφασίσουν, λαμβάνοντας υπόψην τους και την άλλη πλευρά», ενώ εκπρόσωπος του λυκείου ανέφερε ότι η κατανόηση της επίθεσης της 11/9 αποτελεί βασική εκπαιδευτική προτεραιότητα.
Δείτε απόσπασμα από την ταινία- ντοκιμαντέρ:

Ε.Μ.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.