Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ευτυχώς βρε Μητσάρα που δεν γίναμε Βενεζουέλα.. Ξέρεις πόσο πληρώνουν το λίτρο την Βενζίνη εκει;




Το κόστος ενέργειας ειναι το βασικό στοιχείο που καθορίζει την αναπτυξη αλλα και την κοινωνική πολιτικη μιας χώρας. Το έχουμε αναλύσει πολλάκις στο παρελθόν.

Στην Ελλαδα της μόνιμης υπανάπτυξης λοιπόν, όπου η τιμη του πετρελαίου τριπλασιάστηκε ελέω μνημονίου και η τιμη του ρεύματος διπλασιάστηκε, ακομα αναρωτιόμαστε “τι φταιει για την κατάντια”. Μηπως ο κυρ Γιώργης που παίρνει 600 ευρώ σύνταξη ενώ θα μπορούσαμε κάλλιστα να την κατεβάσουμε στα 300;
Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στις τιμή της βενζίνης στην Βενεζούελα αλλά και την τιμη ρεύματος και συνόλου τελών μιας οικογένειας.
Η τιμη του λίτρου της Βενζίνης λοιπόν, ειναι 0,11 δολάρια το λίτρο!!!
Η τιμη ρεύματος & συνόλου τελών και επιβαρύνσεων για μια οικογένεια που ζει σε σπιτι 85 τετραγωνικών, ειναι μόλις 39 δολάρια τον μήνα!
Την ίδια στιγμή ο κατωτατος μισθός, καθαρά στην τσέπη μετα απο φόρους ειναι 455 δολάρια τον μήνα.
Γι’ αυτο και μετα την πτώση της “κυβερνησης του ΔΝΤ” η Βενεζουελα πενταπλασιασε το ΑΕΠ της.
Υπάρχουν όμως και τα άσχημα. Στην Βενεζουελα δεν έχουν Mega.
Ευτυχώς λοιπόν που δεν γιναμε Βενεζουελα… Τι ραγιάδες θα γινόμασταν χωρις Σουλεϊμαν;
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.