Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Το αεροπλάνο στη Κύπρο έπεσε απο βλάβη; Το φάγαμε και αυτό;



Tου Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη [Updated 24 Oct 2014]
Κάποια στιγμή στη ζωή σας θα μάθετε να χρησιμοποιείτε τη λογική και τις μαθηματικές πιθανότητες. Ένα αεροπλάνο πετάει κοντά σε Τουρκικά πολεμικά πλοία. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει δεσμευτεί με NAVTEX απο τη Τουρκία για στρατιωτικές ασκήσεις. Σε αυτή τη περιοχή αν “πετάξει” κάτι υπάρχει περίπτωση να χτυπηθεί και χτυπήθηκε. Το αεροπλάνο το κατέρριψαν οι Τούρκοι.

Δεν πιστεύω με τίποτα όσα λένε τα Ελληνικά και Κυπριακά ΜΜΕ για το συμβάν, ούτε τα αποτελέσματα όσων ερευνών γίνουν. Η Κύπρος χρειαζόταν μια αεροφωτογραφία και ακόμη χρειάζεται γρήγορα μια αεροφωτογραφία του Barbaros που κάνει έρευνα στην υποτιθέμενη ΑΟΖ της.
Μια τέτοια αεροφωτογραφία είναι απαραίτητη, γιατί κάποιοι σε Ελλάδα και Κύπρο προκειμένου να δικαιολογήσουν την απραξία των καθεστώτων των χωρών τους, θα μπορούσαν να ισχυρισθούν ότι το πλοίο αυτό κάνει ρομαντικές βόλτες, ότι ψαρεύει ή ότι κάνει αβλαβή διέλευση.
Η κλασσική έρευνα για υδρογονάνθρακες με πλοία σαν το Barbaros περιγράφεται σε άρθρο μου (βλέπετε εδώ), που είχα γράψει το 2009 πρίν σκάσουν οι “ειδικοί” της Ομάδας των ΗΠΑ που θέλουν να διαχειρισθούν το πακέτο “ΑΟΖ και υδρογονάνθρακες” με τη βοήθεια Ελληνοφώνων δημοσιογράφων. Το διαβάσατε ποτέ; Όχι…
Μια άποψη για το συμβάν απο την άλλη γωνία…
Στη συνέχεια θα σας μιλήσω με ένα άλλο τρόπο απο αυτό που ακούτε συνήθως, γιατί αυτές τις καταστάσεις πρέπει να τις βλέπει κανείς ήρεμα. Δεν βάζω ποτέ κανόνες όταν γράφώ ή ομιλώ. Δεν θέλω μαλθακούς δέκτες…
Τα καθεστώτα  σε Ελλάδα και Κύπρο και αυτοί που τα στηρίζουν (τα κράτη αυτά δεν είναι προτεκτοράτα της Γερμανίας αλλά άλλων κρατών επι πολλά χρόνια), επιθυμούν μια κατάσταση που θα έχουν ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδα μόνο στα μυαλά σας. Οικόπεδα προκηρύσσονται συνέχεια  σε διεθνή ύδατα (ανοιχτή θάλασσα) σε Ελλάδα και σε Κύπρο, γιατί κάτι τέτοιο ευνοεί τις πολυεθνικές εταιρείες φορολογικά αλλά και διευκολύνει μια μελλοντική συνεκμετάλλευση με τρίτους.
Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι μια συνολική οριοθέτηση των ΑΟΖ και των υφαλοκρηπίδων Ελλάδας και Κύπρου και να αποσταλούν οι συνταγμένες στον ΟΗΕ, όπως επιβάλλεται απο το νόμο της θάλασσας. Η καλά ενημερωμένη CIA που εκφράζει και τις απόψεις της κυβέρνησής της, δεν παραδέχεται ότι η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν ΑΟΖ ή υφαλοκρηπίδα και συμφωνώ σε αυτό. Απολύτως.
Μη ακούτε αβίαστα αυτό που λένε όλοι (ακόμη και η Τουρκία νομίζω το λέει), ότι δηλαδή σέβονται τα δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ της. Και εγώ τα σέβομαι. Κανένας δεν έχει πεί “σέβομαι τα όρια της Κυπριακής ΑΟΖ” και δεν το έχει πεί γιατί αυτά δεν υπάρχουν!
Η Τουρκία απο τη πλευρά της, που δεν έχει τόσο παραδομένους πολιτικούς, θέλει να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και μέσω αυτών τα δικά της. Λέει λοιπόν ο Νταβούτογλου ή να χωρίσουμε τη Κύπρο στα δύο ώστε η Βόρεια Κύπρος να πάρει το γεωγραφικόκομμάτι της ΑΟΖ που της αντιστοιχεί ή τα ποσοστά που θα υπάρχουν απο τους υδρογονάθρακες σε όλη την υποτιθέμενη ΑΟΖ της Κύπρου να μοιρασθούν δίκαια. Στη δεύτερη επιλογή μπαίνει το ερώτημα “ποιό θα είναι το νέο σύνταγμα της Κύπρου”.
Επαναλαμβάνω πάλι, ότι τα καθεστώτα  σε Ελλάδα και Κύπρο και αυτοί που τα στηρίζουν (τα κράτη αυτά δεν είναι προτεκτοράτα της Γερμανίας αλλά άλλων κρατών επι πολλά χρόνια), επιθυμούν μια κατάσταση που θα έχουν ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδα μόνο στα μυαλά σας. Οικόπεδα προκηρύσσονται συνέχεια  σε διεθνή ύδατα (ανοιχτή θάλασσα) σε Ελλάδα και σε Κύπρο, γιατί κάτι τέτοιο ευνοεί τις πολυεθνικές εταιρείες φορολογικά αλλά και διευκολύνει μια μελλοντική συνεκμετάλλευση με τρίτους.
Μπορεί οι Έλληνες και οι Κύπριοι πολίτες να μη μαθαίνουν την αλήθεια αλλα δεν πρέπει να θεωρεί κανείς και τους Τούρκους ηγέτες ηλίθιους σαν αυτούς. Η σωστή αναγνώριση της αλήθειας όπως συνολικά συντίθεται απο όλα τα μέρη μπορεί μόνο να δώσει μια μόνιμη και βιώσιμη λύση στην Ανατολική Μεσόγειο. Κάθε τι άλλο ευνοεί μόνο τα λαμόγια που λυμαίνονται πλούτο απο τη μακροχρόνια διατήρηση κρίσεων σε διάφορες περιοχές του κόσμου.
Απο τη στιγμή που δεν επιλύεται το Κυπριακό και φαντάζομαι ότι καταλάβατε γιατί αυτό δεν γίνεται, δεν μπορεί να προχωράει η έρευνα στην υποτιθέμενη Κυπριακή ΑΟΖ.  Αυτό μάλλον ενοχλεί τη Τουρκία. Ένα άλλο σημείο είναι πως τα συμβόλαια που υπογράφει το καθεστώς της Κύπρου είναι άγνωστα στη Τουρκία και από όσα έχω πληροφορηθεί η Κύπρος δεν θα έχει συζητήσιμα κέρδη απο τα συμβόλαια που έχει κάνει, όπως και η Ελλάδα…
Σε προηγούμενο άρθρο μου εδώ, αναφέρω και άλλα σημαντικά στοιχεία για το θέμα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, ενώ εδώ και ένα μήνα έχω προβλέψει και προειδοποιήσει με άρθρα μου για το ενδεχόμενο επεισοδίου ή επεισοδίων στις ΑΟΖ. Όπως πάντα, το έκανα όταν δεν μίλαγε κανείς. Διαβάστε το ιστολόγιο μου προς τα πίσω και θα αντιληφθείτε γιατί το λέω αυτό.
Η πρόταση μου..
Άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας σε Ελλάδα και Κύπρο με γεωγραφικές συντεταγμένες στον ΟΗΕ
Αυτό δεν επηρρεάζει μελλονικά ένα σύνταγμα που θα μπορούσε να γίνει στη Κύπρο. Ενα χρονικό όριο όμως επίλυσης του συνταγματικού της Κύπρου πρέπει να υπάρξει. Τα υπόλοιπα μπορούν να βρεθούν αν κυβερνήσουν την Ελλάδα και τη Κύπρο άνθρωποι που να πιστεύουν σε μόνιμες λύσεις και στο σωστό. Κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν το βλέπω να γίνεται, γιατί οι εγγυητές λείπουν, είναι και αυτοί του ιδίου επιπέδου… Τρώνε περισσότερο από ότι μιλούν.
ΥΓ. Για να ξεχασθεί το σημερινό συμβάν θα γίνουν πολλά “κόλπα” στην Ελλάδα, που σαν κράτος και πολιτικό σύστημα έχει ξεφτυλισθεί πέραν των νοητών ορίων και της ανθρώπινης κατανόησης. Μια αλλαγή φρουράς δεν θα αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα.
Update 24 Oct 2014
Μετά απο πολλές ώρες ένοχης σιωπής… έγινε επίσημα και το “γκριζάρισμα” της “ΑΟΖ”

Αφού “συννενοήθηκαν” πως θα τα “πούν”, μετά απο πολλές ώρες ένοχης σιωπής, εμφανίζονται οι Τούρκοι και ισχυρίζονται ότι συμμετείχαν στην προσπάθεια διάσωσης!
Εμείς, γιατί το μαθαίνουμε τόσες ώρες όμως μετά; Μήπως γιατί γινόντουσαν συννενοήσεις αλα Ίμια;
Ανακοίνωση του τουρκικού στρατού αναφέρει ότι το τουρκικό πολεμικό πλοίο Μπαρτίν και το επίσης πολεμικό Γιαβούζ συμμετείχαν στις έρευνες ανεύρεσης και διάσωσης που έγιναν χθες για το αεροσκάφος που απογειώθηκε από την Πάφο με κατεύθυνση τον Λίβανο και έπεσε ανοιχτά της Κύπρου.
Το αεροπλάνο έσπασε σε ακανόνιστα κομμάτια, μερικά απο τα οποία ήταν καμμένα. Η θερμοκρασία καύσης τους πρέπει να ήταν υψηλή. Παρατηρείστε στη φωτογραφία το καμμένο μέρος ενός απο τα λίγα κομμάτια του αεροπλάνου που βρέθηκαν στη περιοχή της “πτώσης” να επιπλέουν.
Θα πεί άραγε και “ευχαριστώ” το υπ. Εξωτερικών της Κύπρου στην Τουρκία;
Πολλά τα ερωτήματα και οι συμπτώσεις…
1> Γιατί τα ελικόπτερα διάσωσης δεν πήγαν απο τη βάση της Λάρνακας, που ήταν κοντύτερα στο μέρος της πτώσης αλλά πήγαν άλλα απο τη βάση της Πάφου που είναι μακρύτερα μιά ώρα μετά;
2> Ισχυρίστηκαν ότι τα δύο ελικόπτερα στη βάση της Πάφου ήταν ταυτόχρονα σε service; Το τρώτε και αυτό;
3> Γιατί εξαφανίστηκε όπως λένε ΜΜΕ της Κύπρου το αεροπλάνο τόσο γρήγορα απο τα ραντάρ;
4> Γιατί τα ΜΜΕ της Ελλάδας δεν έχουν καλύψει επαρκώς το γεγονός; Ελάχιστα ΜΜΕ το ανέφεραν.
5> Γιατί η Κυπριακή κυβέρνηση δεν ζήτησε βοήθεια άμεσα από το Ισραήλ, που ήταν standby και απο μόνο του ήξερε για το συμβάν;
6> Γιατί ο Κύπριος Πρόεδρος έπαθε ρινορραγία στις Βρυξέλες και δεν συμμετείχε στη Σύνοδο κορυφής; Mε ποιά λογική αντικαταστάθηκε στο συμβούλιο απο τον Πρωθυπουργό άλλης χώρας (κάποιον Σαμαρά); Δεν υπήρχε δεύτερος στην τάξη στη Κυπριακή Δημοκρατία να τον αντικαταστήσει;
7> Γιατί το συμβάν συνέβη όταν Αναστασιάδης και Σαμαράς ήταν στις Βρυξέλλες; Τυχαίο και αυτό; Mήπως για να μην έχουν την ευθύνη για ότι γίνει;
8> Γιατί ο πρόεδρος της Επιτροπής Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων Γ. Λοϊζου μιλάει ήδη “για βίαιη πρόσκρουση του αεροσκάφους στη θάλασσα”;
9> Πώς δικαιολογούνται τα καψίμματα σε ισχυρή θερμοκρασία στα κομμάτια που βρέθηκαν; Ποιόν δουλεύουν;
10>  Και τώρα το σημαντικότερο που ήταν η αιτία του συμβάντος, “Γιατί όλοι, Έλληνες, Κύπριοι και Τούρκοι αναφέρουν ότι η διάσωση έγινε “υπο την επίβλεψη του ΟΗΕ”; Για να μη μαλλώσουν Έλληνες και Τούρκοι; H απάντηση είναι γιατί στη περιοχή που έπεσε δεν υπάρχει Κυπριακή ΑΟΖ αλλά μόνο ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ και οι Τούρκοι ήθελαν να περάσουν το γεγονός αυτό στους λαούς Ελλάδας και Κύπρου αλλά και να καταγραφεί και διεθνώς.
Η Ελληνική Διπλωματία και Γεωστρατηγική είναι για πέταμα
Είχαμε Νέα Ίμια. Το γκριζάρισμα της περιοχής για το οποίο σας είχα μιλήσει σε προηγούμενο άρθρο έγινε. Tα υπόλοιπα είναι συμπτώσεις, τις οποίες εγώ δεν πιστεύω…
Για τη παραπληροφόρηση που υπήρχε στο θέμα των ΑΟΖ επι χρόνια απο τα ΜΜΕ, μίλησα πρώτος πρίν απο ένα μήνα στο ιστολόγιο αυτό.
Δεν μιλάω και κάθε μέρα στα ΜΜΕ της προπαγάνδας. Με έχουν κομμένο. Βγάζουν τα “δικά” τους παιδιά που λένε ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και άλλα μασημένα λόγια…
Αναμένεται σενάριο απο τη Κύπρο που θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει το γκριζάρισμα που έγινε στη ΑΟΖ της.
Θα συμμετάσχουν όλα τα Ελληνόφωνα και πατριωτικά ΜΜΕ, όπως και ιστολόγια.
Παρατηρώντας, τους έχω μάθει. Δεν είμαι Πυθία. Οι Τούρκοι το έρριξαν το αεροπλάνο. Δεν έχω καμμία αμφιβολία.
Πρέπει να γίνει ανακήρυξη των ΑΟΖ, αλλοιώς θα ξαναδούμε “ατυχήματα”. Κρίμα για αυτούς που πέθαναν…
zcode-gr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.