Σελίδες

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Νέα αλβανική πρόκληση: Βαφτίζουν ελληνικό αρχαιολογικό χώρο… Τσαμουριά!


cameria
Σε απόσταση 20 περίπου χιλιομέτρων από τους Αγίους Σαράντα βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Βουθρωτού, όπου τον 7ο π.Χ. αιώνα ιδρύθηκε ελληνική αποικία, η οποία αργότερα στη Ρωμαϊκή εποχή γνώρισε επίσης μεγάλη άνθηση ενώ στη συνέχεια απέκτησε και χριστιανική επισκοπή.

Σήμερα όμως βρίσκεται στο έλεος του Αλβανικού υπερεθνικισμού όπως μεταδίδει το newsbomb, καθώς στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, τους τουρίστες υποδέχεται μια τοιχογραφία, η οποία με αυθαίρετο και προκλητικό τρόπο, βαφτίζει το Βουθρωτό της βορείου Ηπείρου σε… Τσαμουριά!
Για την ιστορία, οι Αλβανοτσάμηδες έφτασαν στην περιοχή του Βουθρωτού, όταν εκδιώχτηκαν μετά την απελευθέρωση από τους Ναζί, με του οποίους συνεργάστηκαν, από περιοχές της Θεσπρωτίας!
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.