Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

H AΛ ΝΟΥΣΡΑ ΑΠΗΓΑΓΕ ΙΕΡΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΛΕΜΠ




Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Xθες η Jabhat Al-Nusra απήγαγε από το μοναστήρι του έναν  ιερέα της αποκαλούμενης “ορθόδοξης  αντιοχειανής “εκκλησίας στην ύπαιθρο της πόλης Jisr Al-Choughour δυτικά του Idlib. Τοπικές πηγές επιβεβαίωσαν την απαγωγή του π. Hanna Moussa από το χωριό Qanaya και πιο συγκεκριμένα μέσα από τη μονή του Αγίου Ιωσήφ.Καταγγέλουν ότι ενέχεται το παρακλάδι της Al-Qaïda στη Συρία. Η απαγωγή έγινε μόλις ο ιερέας είχε τελειώσει τον όρθρο στο χωριό που είναι κατά πλειοψηφία χριστιανικό.Όπως και η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων ο ένθερμος ιερέας αρνήθηκε να εγκαταλείψει την Qanaya.
Εκεί αυτός πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του και παρά τις αλλεπάλληλες απειλές που δεχόταν από τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης παρέμεινε σθεναρός στη θέση του. Ο π.Hanna δεν είναι ο μόνος άμαχος που απήγαγε η Jabhat Al-Nusra από το χωριό. Σε άλλο επεισόδιο μέλη της είχαν εξαναγκάσει πολίτες να επιβιβαστούν σε όχημα και τους μετέφεραν στο χωριό Darkoush που ελέγχει η Nusra.Οι τρομοκράτες λεηλάτησαν και έκλεψαν ιερά λείψανα από την εκκλησία και άλλα ντοκουμέντα που σύμφωνα με αυτούς αποτελούν ενοχοποιητικά στοιχεία κι αποδεικτικό υλικό. Οι πολίτες θα δικαστούν από τα δικαστήρια της σαρία μέσα στην πόλη και οι κατηγορίες που θα αντιμετωπίσουν είναι δυνατόν ή το πιθανότερο να οδηγήσουν στην εκτέλεσή τους από την Al-Nusra. Η Jabhat Al-Nusra αρέσκεται στο να επιδίδεται σε απαγωγές κληρικών.Είναι η ίδια οργάνωση που απήγαγε τις μοναχές από την Αγ, Θέκλα της Μααλούλα ενώ και οι επίσκοποι Χαλεπίου ενδέχεται να απήχθησαν από την συγκεκριμέρνη οργάνωση και εδώ και 2 χρόνια δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής γεγονός που συνηγορεί αναντίρρητα στο τέλος που τους επιφυλάχθηκε.( Almasdarnews 06.10.14)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.