Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Τελικά ένας αρχαίος τάφος θα αποφασίσει αν η Τουρκία θα αγωνιστεί κατά του ISIS ;


tomb

Απόδοση: Λούρου Σταυρούλα
Είναι μια πιθανή απειλή για έναν αρχαίο τάφο το επίκεντρο της συζήτησης στην Τουρκία για το αν θα εντείνει το ρόλο της στην καταπολέμηση του ISIS ;
Το τουρκικό κοινοβούλιο συζητά και θα ψηφίσει αργότερα την Πέμπτη σχετικά με το αν θα επιτρέψει τη χρήση στρατιωτικής βίας κατά των ISIS μαχητών στη Συρία και το Ιράκ .

Μέχρι τώρα , η Τουρκία , μέλος του ΝΑΤΟ , αρνήθηκε να ενταχθεί σε μια αμερικανική ηγεσία - συμμαχία , προσφέροντας μόνο σιωπηρή υποστήριξη σε περίπου 40 χώρες που απαρτίζουν την ομάδα που πηγαίνει ενάντια του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία .
Αλλά αυτό φαίνεται να έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες , με τον ISIS στο κατώφλι της, δεκάδες χιλιάδες διαφεύγουν προς τα σύνορα και αναφέρουν ότι ο τάφος του παππού του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έχει περικυκλωθεί .
Ο τάφος - ένα λευκό μαρμάρινο μαυσωλείο - θεωρείται ως τουρκικό έδαφος , παρά τη θέση του στο εσωτερικό της Συρίας . Στο πλαίσιο της Συνθήκης της Άγκυρας το 1921 , το οποίο έληξε το Γαλλο - Τουρκικού πόλεμο, η Τουρκία αφέθηκε να κρατήσει τον τάφο βάζοντας φύλακες σε αυτό το μέρος και υψώνοντας την τουρκική σημαία πάνω .
Το κίνητρο για το θέμα που συζητείται από τους τούρκους νομοθέτες θέτει τον τάφο ως ένας από τους λόγους για αύξηση των κινδύνων ασφάλειας , σύμφωνα με μια έκθεση από το Anadolu , το ημιεπίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων .
Ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan την Τετάρτη απέρριψε εκθέσεις ότι ο ISIS είχε περικυκλώσει την περιοχή .
«Σε μια τέτοια περίπτωση , η αντίδραση της Τουρκίας θα είναι σαφής και περιεκτική», είπε σύμφωνα με το Anadolu .
Ο νεοδιορισμένος επικεφαλής του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg τόνισε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ότι η αμυντική συμμαχία είχε δεσμευτεί για την προστασία της Τουρκίας , αν πρόκειται για επίθεση .
Πηγή: http://edition.cnn.com/
gorga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.