Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Έτσι «απαντούν» στον ισλαμιστικό εφιάλτη όσοι έχουν κότσια: Ο Σίσι θωρακίζει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την Αίγυπτο από τους μακελάρηδες της ISIS!

Έτσι «απαντούν» στον ισλαμιστικό εφιάλτη όσοι έχουν κότσια: Ο Σίσι θωρακίζει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την Αίγυπτο από τους μακελάρηδες της ISIS!


Μετά την αιματηρή επίθεση των ισλαμοφασιστών στη χερσόνησο του Σινά, η Αίγυπτος έδωσε διορία 48 ωρών στους κατοίκους στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας για να εγκαταλείψουν την περιοχή, καθώς ο αιγυπτιακός στρατός αναμένεται να κατεδαφίσει τα σπίτια προκειμένου να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη.

Την Τρίτη, οι αιγυπτιακές αρχές διέταξαν τους πολίτες που ζουν κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της χώρας με τη Λωρίδα της Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή, ώστε να κατεδαφιστούν τα σπίτια τους και να δημιουργηθεί μία ουδέτερη ζώνη που θα συμβάλει στη διακοπή της διακίνησης όπλων και τρομοκρατών μεταξύ της Αιγύπτου και των παλαιστινιακών εδαφών.
Το μέτρο ανακοινώθηκε τέσσερις ημέρες μετά την επίθεση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους σε στρατιωτικό φυλάκιο στο Σινά, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 31 στρατιώτες.
σινα

Μετά την επίθεση, η Αίγυπτος κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τη δύση του ηλίου. Οι αρχές έκλεισαν επίσης επ “αόριστον τα σύνορα με τη Γάζα.
Η ουδέτερη ζώνη θα έχει πλάτος 500 μέτρων και μήκος 13 χιλιομέτρων.
Ο αιγυπτιακός στρατός έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον ισλαμιστικών ομάδων, που έχουν μετατρέψει πολλές περιοχές του Σινά σε προπύργια κατά τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ παράλληλα έχει καταστρέψει τα περισσότερα τούνελ που συνέδεαν την περιοχή με τη Γάζα.
γαζα

Στο μεταξύ, τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν τους ηγέτες της Χαμάς, ότι αναμειγνύονται στις υποθέσεις της Αιγύπτου, με κάποια μάλιστα να αναφέρουν ότι η Χαμάς υποστηρίζει ισλαμιστές μαχητές στο εσωτερικό της χώρας. Από την πλευρά τους, αξιωματούχοι της Χαμάς αρνήθηκαν οποιαδήποτε παρεμβολή και επέκριναν την Αίγυπτο για την επιβολή αυστηρότερων κανόνων διέλευσης των συνόρων.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.