Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ:O ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ….ΣΤΗ ΡΑΚΚΑ -ANTITZIXΑΝΤΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ




“KΑΤΩ Η Daech” σύνθημα που γράφει ακτιβιστής στη Raqqa.
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Κι όμως κάποιοι νέοι αντιστέκονται γράφοντας ως και αντιτζιχαντιστικά συνθήματα στους δρόμους της κατεχόμενης Raqqa κατά της ισλαμιστικής κατοχής.Από τότε που η συριακή πόλη της Raqqa τέθηκε υπό τον έλεγχο της Daech ή ΙSIS ,Iσλαμικό Κράτος πολυάριθμοι κάτοικοι εκτελέστηκαν γιατί δεν σεβάστηκαν τους νέους κανόνες ζωής που επιβλήθηκαν στην περιοχή.Για να καταγγείλει την κατάσταση μια ομάδα νέων σύριων δημοσιεύει στο Internet φωτογραφίες και βίντεο από τα εγκλήματα.O δημοσιογράφος του CNN Nick Paton δίνει σε ρεπορτάζ του τη ζοφερή εικόνα της πόλης και από την ναντίσταση του δρόμου. Το France 24 επίσης αναδεικνύει αυτό το μέσο πάλης στη μαρτυρική Ράκκα.

Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν την πόλη.Οι τζιχαντιστές αυξάνουν την πίεση στον πληθυσμό και πολλαπλασιάζουν τα check-point.Ο Abou Warid al- Raqqawi ένας από τους νέους που ρισκάρουν τη ζωή τους με την αντιτζιχαντιστική δράση τονίζει “απεύθυναν καλέσματα για να μας σκοτώσουν ως κοσμικόφρονες και αποστάτες “Γράψανε συνθήματα προς τιμήν και του συντρόφου τους Moataz Billeh που εκτελέστηκε τον Μάιο ένα μήνα αφότου ξεκίνησαν τη δράση τους.Τον αποκεφάλισαν αφού τον συνέλαβαν σε ένα check-point.Το Metronews κατόρθωσε να επικοινωνήσει μ΄έναν από αυτούς τους αντιστασιακούς που πριν λιγο καιρό έγινε πρόσφυγας


.Για λόγους ασφαλείας αποκαλείται με ψευδώνυμο Abu Ibrahim . «  Με την άφιξή τους στην πόλη τον Γενάρη εκτέλεσαν εκατοντάδες αντιπάλους τους για να επιβληθούν.Υπάρχουν πολλοί ξένοι που είναι ενταγμένοι στις γραμμές τους. Τους είδα μέσα στα ιντερνετ καφέ να μιλούν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό αλλά δεν τους μίλησα είναι πολύ επικίνδυνοι.»Στους δρόμους της πόλης δεν διστάζουν να γράψουν συνθήματα κατά της τζιχαντιστικής κατοχής.
« Μπορούν να σε συλλάβουν για πράγματα τόσο απλά όσο ένα τσιγάρο που καπνίζεις.Οι γυναίκες έχουν την υποχρέωση να φέρουν το νικάμπ και η ζωή έγινε πολύ δύσκολη γι αυτές. Μια ισλαμική αστυνομία που αποκαλείται ‘Al-Hesba’ περιπολεί με αυτοκίνητα για να διασφαλίσει τη τήρηση της νέας ισλαμικής τάξης πραγμάτων. « Επέβαλαν τους δικούς τους φόρους σε όλους τους εμπόρους της πόλης,τα μαγαζιά είναι υποχρεωμένα να κλείνουν 5 φορέ ςτην ημέρα κατά τις ώρες προσευχής.Έγιναν πάμπολλες εκτελέσεις. Εδώ και μήνες αυτοί και οι φίλοι του καταζητούνται από τη Daech και απειλούνται με θάνατο. Από τους 17 οι 4 έφυγαν από τη Συρία οι 12 παραμένουν στη Raqqa ενώ έναν από αυτούς τον Moataz Billah Ibrahim τον εκτέλεσαν οι τζιχαντιστές όταν ανακάλυψαν φωτογραφίες στο κινητό του. (france24 22/10/14 CNN,raqqa-sl 24.10.14,metronews)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.