Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

OI TOΥΡΚΟΙ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

jawaz


Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
O ρεπόρτερ της αραβικής έκδοσης του  Sky News στα συρο-τουρκικά σύνορα, Stewart Ramsey, παρέλαβε διαβατήρια  ξένων τζιχαντιστών που πολεμούσαν στις τάξεις  του Ισλαμικού Κράτους και τα οποία  φέρουν τουρκικές σφραγίδες κατά την είσοδό τους στη χώρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και από εκεί στη Συρία, της οποίας τα βόρεια σύνορα με την Τουρκία δεν ελέγχονται από τον συριακό στρατό.

Η κατάσχεση των διαβατηρίων, που παρέλαβε ο δημοσιογράφος έγινε από τις  κουρδικές δυνάμεις άμυνας στο χωριό του Ras al-Ain  στο Κομπάνι. Ανήκουν σε υπηκόους διαφόρων  χωρών πλην της Συρίας.
bqbn b
Τα ταξιδιωτικά αυτά έγγραφα αυτά αποκαλύπτουν τη συμμετοχή της τουρκικής κυβέρνησης στη διευκόλυνση της διέλευσης των ξένων μαχητών κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, και οι οποίοι προσχωρούν στο Ισλαμικό Κράτος.
Η Τουρκία εξακολουθεί να δείχνει μια απροθυμία για συμμετοχή της στο διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ.  Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι η όποια βοήθεια στους Κούρδους της Συρίας, εν προκειμένω στο Κομπάνι, είναι σαν να βοηθάει το Ισλαμικό Κράτος , αφού και το Εργατκό Κουρδικό Κόμμα PKK είναι εφάμιλλη τρομοκρατική οργάνωση.
Ο  Ερντογάν την Κυριακή, αρνήθηκε να επιτρέψει τη διέλευση των όπλων ή πυρομαχικών από το έδαφός της προς το πολιορκημένο   Κομπάνι, κάτι το οποίο δεν έκανε τόσα χρόνια για την λεγόμενη ένοπλη συριακή αντιπολίτευση που προσέλκυσε τους Τζιχαντιστές στη Συρία.
Παρόλα αυτά, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Mouloud  Ihsanoglu ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα του είναι έτοιμη να παράσχει τις αναγκαίες διευκολύνσεις για τη μετακίνηση Κούρδων μαχητών στην πόλη Κομπάνι που θα πολεμήσουν κατά του Ισλαμικού Κράτους.
δείτε το βίντεο από το sky news:

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.