Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Η «βαθύτατα δημοκρατική» UNESCO επιμένει: Η Κριμαία ανήκει στην Ουκρανία


Η «βαθύτατα δημοκρατική» UNESCO επιμένει: Η Κριμαία ανήκει στην Ουκρανία

Για τους νεοταξίτες και τα νεοναζιστικά σκυλιά τους η πραξικοπηματική ανατροπή της ουκρανικής κυβέρνησης ονομάστηκε «εξέγερση», ενώ το δημοψήφισμα στην Κριμαία, όπου το 95% του λαού της αποφάσισε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία χαρακτηρίστηκε «παράνομο».  Αυτή είναι η δημοκρατία τους!

Σε ψηφοφορία που διεξήχθη την Πέμπτη, η Εκτελεστική Επιτροπή της UNESCO αναγνώρισε την Κριμαία ως μέρος της Ουκρανίας και όχι τηςΡωσίας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Sergey Kyslytsya ανακοίνωσε μέσω Twitter, ότι «η UNESCO επιβεβαίωσε ότι η Κριμαία ανήκει στην Ουκρανία, ανεξάρτητα από το τι λέει η Ρωσία και από το πώς προσπαθεί να “μπλοφάρει” μέσω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης».
Το Υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε επίσης ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της UNESCO, η οποία συνεδρίασε την Πέμπτη,  ψήφισε συντριπτικά υπέρ της αναγνώρισης της Κριμαίας ως τμήμα της Ουκρανίας. Τρεις από τις 25 χώρες-μέλη ψήφισαν κατά.
κριμαια-τουιτ

Η ουκρανική κυβέρνηση εξακολουθεί να απορρίπτει την αξίωση της Ρωσίας για τον έλεγχο της Κριμαίας.
Στις 26 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko είχε δηλώσει σε μια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο ότι «οι σχέσεις μας με τη Ρωσία δεν μπορούν να ομαλοποιηθούν χωρίς την επιστροφή της Κριμαίας»
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.