Σελίδες

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ 28ΧΡΟΝΗ ΚΟΥΡΔΙΣΑ




Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Ο τουρκικός στρατός δολοφόνησε με μια σφαίρα στο κεφάλι μια 28χρονη νεαρή γυναίκα την Kader Ortakaya που συμμετείχε σε μια ανθρώπινη αλυσίδα που είχαν σχηματίσει περί τα 60 άτομα στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τα συροτουρκικά σύνορα και να ενσωματωθούν στους Κούρδους μαχητές στο Κομπάνι.Πρόκειται για μια νεαρή κούρδισα ακτιβίστρια που την δολοφόνησε εν ψυχρώ το καθεστώς Ερντογκάν.
Kader Ortakaya,  a28-year peace activist was shot in the head by the Turkish soldiers while protesting at the border crossing near Kobani.
Ήταν φοιτήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Marmara.Η φοιτήτρια συμμετείχε εδώ και 15 ημέρες σε δράσεις που στόχο είχαν να αποτρέψουν τους στρατολογημένους από το Ισλμαικό Κράτος να περάσουν στο Κομπάνι.
Σύνορα που παραμένουν διάπλατα ανοιχτά για τους χιλιάδες τζιχαντιστές απ΄ όλον τον κόσμο που συρρέουν για να προστεθούν στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους αλλά παράλληλα είναι ερμητικά κλειστά για τους Κούρδους της Τουρκίας που θέλουν να συνδράμουν τους ομοεθνείς τους.
Τούρκοι στρατιώτες έριξαν δακρυγόνα και πραγματικά πυρά εναντίον κυρίως καλλιτεχνών μελών  της ένωσης Πρωτοβουλία για την Ελεύθερη Τέχνη όσο και εναντίον άλλης μιας ομάδας νεαρών που βρίσκονταν από την άλλη πλευρά των συνόρων.Τέσσερα ακόμη άτομα τραυματίστηκαν.
Πριν 2 ημέρες είχε συμμετάσχει σε μια εκπομπή στο κουρδικό κανάλι Stêrk TV όπου είχε αφήσει αυτήν παρακαταθήκη: « Θα υπερασπιστούμε ως την τελευταία ρανίδα του αίματός μας αυτόν τον τόπο όπου σπέρνονται οι σπόροι της ελευθερίας.Θα συνεχίσουμε την μάχη μας μέχρι να ελευθερωθεί.»Οι μόνοι κούρδοι που πέρασαν τα σύνορα για να πάνε στο Κομπάνι χωρίς να γίνουν στόχος των Τούρκων είναι οι Peshmergas της αυτόνομης και αμερικανοκαθοδηγούμενης περιοχής της αυτόνομης περιοχής του Ιράκ και αυτό μετά το μαζικό κίνημα διαδηλώσεων υπέρ των Κούρδων σε όλη την Ευρώπη τις αιματηρές κινητοποιήσεις στην Τουρκία που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 50 κούρδους.
Πηγή: Conseil démocratique kurde de France (CDKF) (06/11/2014 siwel.info)
Η Kader Ortakaya καταγόταν από το  Siverek στην περιφέρεια της Urfaκαι ήταν γνωστή ακτιβίστρια της περιοχής.
Στο τελευταίο μήνυμά της στο Facebook στις 30 Σεπτέμβρη πριν φύγει για τα σύνορα είχε γράψει : “κάθε επανάσταση ξεκινάει με μια μικρή φλόγα .Και υπάρχει μια φωτιά ζωής στην μπούκα κάθε όπλου. Αυτά τα μεγάλα όνειρα αρχίζουν με ταξίδια όπου οι δρόμοι είναι χτυπημένοι από αυτούς που το τολμούν. »
Το έγκλημα διαπράχθηκε σε μια περίοδο όπου η Τουρκία κατηγορείται για υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος.Πρόσφατα ένα ρεπορτάζ παρουσίαζε τούρκους στρατιώτες στα σύνορα να έχουν μια πολύ καλή φιλική σχέση με τζιχαντιστές που πολεμούν στο Κομπάνι (ibtimes.co)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.