Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΣΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ




Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Οι ουκρανοί βομβαρδίζουν ως και τα ορθόδοξα κοιμητήρια.Οι τάφοι κυριολεκτικά φλέγονται, σκηνές δαντικής κόλασης γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.
Tην προηγούμενη Παρασκευή η μονή της Παναγίας των Ιβήρων στο Donetsk βομβαρδίστηκε για μια ακόμη φορά ανηλεώς από τον ουκρανικό στρατό.Ένα παρακείμενο κτίσμα κάηκε.
VJV J BNJJK
“Οι αναφορές που έφεραν μια ξύλινη εκκλησία να κάηκε δεν ευσταθούν.Το κτίσμα δεν ήταν ναός αν και είχε τρούλο με σταυρό.Το κτίριο που οικοδομήθηκε την προηγούμενη χρονιά ήταν προορισμένο για χρήση κατηχητικού και για φιλοξενία στις διακοπές” τονίζουν πηγές που προέρχονται από τη μονή. “Σχεδόν ολόκληρος ο περίβολος της μονής κάηκε.Το κοιμητήριο βομβαρδίστηκε εντατικά. “
Η ηγουμένη με τον πνευματικό της μονής αποπειράθηκαν να πάνε στο μοναστήρι αλλά αυτό δεν στάθηκε εφικτό.VVJVJVKVK
Στον Καθεδρικό του Αγ. Νικολάου στο Ντονέτσκ έχει μεταφερθεί προσωρινά η εφέστια εικόνα της μονής αντίγραφο της αθωνίτικης Παναγίας των Ιβήρων.Κάθε Παρασκευή ψάλλεται ενώπιόν της ο Ακάθιστος Ύμνος.Την προηγούμενη Παρασκευή πολλά άτομα ήρθαν να προσευχηθούν στη θαυματουργή αυτή εικόνα.
Η μονή βρίσκεται στο επίκεντρο των μαχών αφού βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης όπου μένονται σφοδρές μάχες.(pravoslavie 5/11/14)



dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.