Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Αρχίζει το ματς Τρόικας- Τουρκίας!


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

«Το παιχνίδι σίγουρα δεν θα είναι φιλικό ΚΑΙ θα παιχτεί σε ¨ξένο γήπεδο¨, μάλλον δίχως διαιτητή και κανόνες.¨ ¨Προπωλούνται εισιτήρια και τα προγνωστικά οργιάζουν¨. Άντε λοιπόν να προσεγγίσουμε και εμείς με την επικαιρότητα των γεγονότων κάποια σημεία που μπορεί να έχει αυτός ο αγώνας.

Μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο η συγκυβέρνηση ήταν τόσο σίγουρη για το success story ¨που κάναμε τον Σταυρό μας¨ αν τελικά θα αφήναμε πίσω την κατάθλιψη των μνημονίων και θα ξανανοιγόμασταν πάλι στα πέλαγα των διεθνών αγορών.
Προσκρούει στην κοινή λογική αν αυτό λεγόταν έτσι ή αν από πίσω του υπήρχαν ισχυρές διεθνείς διαβεβαιώσεις ότι τελικά όλα θα πάνε καλά για την Ελλάδα .
Φυσικά αυτή η τοποθέτηση ήταν όπλο στην φαρέτρα της συγκυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον κ Τσίπρα που σήκωνε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις αλλά και να προλειάνει το έδαφος για την Προεδρική Εκλογή.
Και όλα πήγαιναν ¨ ωραία και καλά¨… όχι όμως τόσο καλά για τους χειμαζόμενους Έλληνες!!
Ξαφνικά σκάει ¨μύτη¨ ο Τούρκος ¨για έρευνα στο πλιάτσικο¨…
Κανείς δεν έδωσε την δέουσα σημασία όταν βγήκε τον Οκτώβριο το τουρκικό ερευνητικό Barbaros με την πολεμική συνοδεία του στην Κυπριακή ΑΟΖ, τι επιπτώσεις θα είχε αυτό στην ¨ψυχολογική διάθεση¨ των τοκογλύφων;
Αυτό σαν γεγονός φαίνεται ¨θορύβησε¨ περισσότερο τους δανειστές που βλέπανε έναν παλαιό γνώριμο του ΔΝΤ ( Τουρκία) να διεκδικεί ¨επίσημα¨ και παράνομα μερτικό από ενεργειακά φιλέτα.
Ξαφνικά τις επόμενες μέρες όσο αυξανόταν οι απειλές των γειτόνων μας τόσο παγώνανε τα χαμόγελα και οι διαβεβαιώσεις των εταίρων για μια γρήγορη έξοδο από τα μνημόνια ή τουλάχιστον για εφαρμογή οικονομικού μίγματος προληπτικής πιστωτικής πολιτικής.
Για να είμαστε δίκαιοι οι Γερμανοί μας είχαν ¨κόψει τον βήχα¨ από την αρχή για την έξοδο μας από το ¨ Μεσολόγγι των μνημονίων¨.
Βιάστηκε η κυβέρνηση ; Είχε διαβεβαιώσεις από άλλους εταίρους; ¨Ο ΘΕΟΣ και η ψυχή τους¨.
Όμως το Μπάρπαρος τελικά φαίνεται να έκανε ζημιά γιατί άνοιξε την αυλαία των πραγματικών διεκδικήσεων επί των ¨ Ευρωπαϊκών πηγών ενέργειας της Αν. Μεσογείου¨ ως είθισται να λένε τώρα οι τεχνοκράτες .
Και αντί οι δανειστές να μας πάνε με το μαλακό… αν και το είδαμε το μαλακό τους τόσα χρόνια.. αυτοί φοβήθηκαν τον Τούρκο ότι θα τους πάρει την μπουκιά μέσα από το στόμα.
Μάλιστα όταν άκουσαν και την επίσημη επίσκεψη του Νταβούντογλου στην Αθήνα λίγο πριν το Eurogroup ¨πήδηξαν στο ταβάνι¨.
Και από το success story φτάσαμε σήμερα σε υποθέσεις παράτασης των μνημονιακών δεσμεύσεων, σε συζητήσεις για αλλαγές στο εργασιακό, ασφαλιστικό , δημοσιονομικά κενά και ότι άλλο μπορεί να κατεβάσει η ¨διαστροφή των τοκογλύφων¨.
Και πάμε από αναβολή σε αναβολή στα ραντεβού…
Φυσικά είναι το μόνο πράγμα για το οποίο ¨δεν θα κλάψει¨ ο κοσμάκης.
Μήπως όλο αυτό το σκηνικό των καθυστερήσεων-αναβολών στήνεται μέχρι να ¨κατανοήσουν¨ οι δανειστές-τοκογλύφοι με τι προτάσεις και διεκδικήσεις του Σουλτάνου θα έρθει στην Αθήνα ¨ ο Βεζίρης¨;
Φαίνεται ότι η ενεργειακή πίτα δεν έχει ακόμα κοπεί οριστικά ¨τη υπαιτιότητα ¨ του Τούρκου που κάνει του κεφαλιού του και βγαίνει σεργιάνι ¨όπου του γουστάρει¨.
Θα τολμήσω μια πρόγνωση…
Θα πάμε στα πέναλτι και από το πουθενά θα εμφανιστεί ένας ¨ξανθός διαιτητής¨ για να καθορίσει την εξέλιξη του αγώνα σύμφωνα με τα δικά του συμφέροντα (Στενά-Αιγαίο-Κύπρο).
Ά ρε Έλληνες αν είχαμε ψυχή και σθένος τουλάχιστον θα φωνάζαμε ¨ξεκουμπίδια¨ σε όλους αυτούς που ήρθαν να παίξουν ποδόσφαιρο με τις ζωές των παιδιών και τις δικές μας.
Αν δεν πρόκειται να το κάνουμε εμείς θα το ¨ΟΜΟΛΟΓΉΣΟΥΝ¨ οι αιματοκυλισμένες πέτρες και οι νεκροί που σιγά-σιγά άρχισαν να βγαίνουν μέσα από την λήθη της ιστορίας, βλ. τον Μεγάλο νεκρό της Αμφίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.