Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

¨Θα Ξεσηκωθεί κάθε Κράτος να κάνει ό,τι του λέει ο Λογισμός¨



Σίγουρα ο Αγιοπνευματοκίνητος Νούς του Γέροντος Παισίου ¨διάβαζε¨ πριν τριάντα χρόνια τις πληροφορίες και τα κείμενα που αναρτώνται σήμερα στο διαδίκτυο. Γιατί πως μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά στους τεχνοκράτες και ορθολογιστές των ημερών μας η ακρίβεια της πραγματοποίησης των τεχθέντων γεγονότων;

Θα Γίνει Τρελλοκομείο
¨ Tην αποχώρηση της από την Συνθήκη Περιορισμού των Συμβατικών Όπλων στην Ευρώπη (CFE Treaty) που είχε υπογραφεί στην 19 Νοεμωβρίου του 1990 μετά από διαπραγματεύσεις 18 ετών μεταξύ του ΝΑΤΟ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας και είχε συνδέσει την έναρξή της με το τέλος του «ψυχρού πολέμου (αμέσως μετά διαλύθηκε το Σύμφωνο της Βαρσοβίας), ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ότι «Η Συνθήκη είναι νεκρή για εμάς και δεν θα ξαναγυρίσουμε ποτέ σε αυτή», σηματοδοτώντας κατ” αυτό τον τρόπο την μεγαλύτερη κούρσα συμβατικών εξοπλισμών την τελευταία 25ετία και αλλάζοντας πολλά από τα δεδομένα ακόμα και στο ελληνοτουρκικό στρατιωτικό ισοζύγιο: Η Τουρκία δεσμευόταν από την CFE σε συγκεκριμένες οροφές οπλικών συστημάτων και ανάπτυξής τους στην δυτική Τουρκία, κάτι που πλέον δεν ισχύει!
«Η CFE δεν λειτουργεί πλέον για εμάς. Μετά την διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας και η παλιά συμφωνία συμβατικών δυνάμεων επαναπροσδιορίστηκε με την προϋπόθεση ότι δεν υπήρχε ανατολικό μπλοκ, την εγκρίναμε με τις νέες συνθήκες που επικράτησαν, ενώ το ΝΑΤΟ αρνήθηκε να το κάνει. Περιμέναμε πολλά χρόνια γι” αυτό μέχρι που είπαμε «συγγνώμη λοιπόν αλλά». Δεν θεωρούμε την CFE δεσμευτική για εμάς»
Μέσα στην αναμπουμπούλα που θα επικρατεί
¨ Φωνάζω ο ταλαίπωρος πριν από πόσα χρόνια! Είναι φοβερή, εξωφρενική η κατάσταση! Η παλαβομάρα έχει ξεπεράσει τα όρια. Ήρθε η αποστασία και μένει τώρα να έρθει «ο υιός της απώλειας» Θα γίνει τρελλοκομείο. Μέσα στην αναμπουμπούλα που θα επικρατεί, θα ξεσηκωθεί κάθε κράτος να κάνει ό,τι του λέει ο λογισμός. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του, τα συμφέροντα των μεγάλων να είναι τέτοια, που να μας βοηθήσουν. Κάθε λίγο θα ακούμε κάτι καινούργιο. Θα βλέπουμε να γίνονται τα πιο απίθανα, τα πιο παράλογα πράγματα. Μόνον που τα γεγονότα θα περνάνε τάκα-τάκα.¨
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ – ΛΟΓΟΙ Β” – ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο Ι. Γ. ΗΣ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΟΥΡΩΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.