Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΠΩΣ Η ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ «ΤΖΟΥΝΤΑΛΛΑ» ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΜΟΣΣΑΝΤ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


Jundallah ruptly

Jundallah ruptly photo
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Όπως επίσημα παραδέχτηκαν τόσο η ισραηλινή Haaretz όσο και το  αμερικανικό Foreign Policy στις 23/12/12, ήδη από το 2004, η Μοσσάντ υποστήριζε την πακιστανική σουνιτική τζιχαντιστική οργάνωση Joundallah  προκειμένου να βλάψει  το σιιτικό Ιράν.Οι πράκτορες της Μοσάντ εμφανίζονταν ως  πράκτορες της CIA για να στρατολογήσουν μέλη για την οργάνωση που θα πολεμούσε συγκεκαλυμμένα το Ιράν.

Τώρα πια οι εξτρεμιστές ισλαμιστές της Joundallah έχουν ορκιστεί πίστη και υποταγή στο «Ισλαμικό Κράτος».
hsnnnnbhq
Εκπρόσωπος της πακιστανικής τρομοκρατικής οργάνωσης που δραστηριοποείται στο Ιράν και η οποία απαριθμεί τουλάχιστον     2000 ένοπλα μέλη,  έπειτα από «συνάντηση με εκπροσώπους του Ισλαμικού Κράτους την  τελευταία εβδομάδα  ορκίστηκε πίστη στην ISIS ανεξαρτήτως των μελλοτικών σχεδίων της» (rt 25/11/14) .
Το Iσλαμικό Κράτος είχε προσπαθήσει  για κάποιο διάστημα  μέσω των δικτύων του σε Συρία και  Ιράκ να βρεί πρόσβαση στην πακιστανική τρομοκρατική ομάδα,Joundallah. Τελικά η επαφή ενεργοποιήθηκε και συμφωνήθηκε ότι τόσο οι μαχητές της Τζουντάλα στις ιρανικές επαρχίες Σιστάν και  Βελουχιστάν  όσο και το Ισλαμικό Κράτος με όλα του τα παρακλάδια θα καταπολεμήσουν την επιρροή του Ιράν στη Μέση Ανατολή αλλά κυρίως  το σιιτικό Ισλάμ.
jj;vhjvkv k
Για το Ισραήλ, από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979 έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βλάψει το Ιράν και υποστήριξε το σουνιτικό κίνημα  στο Νοτιοανατολικό Ιράν, ενάντια στην «σιιτική κεντρική κυβέρνηση στην Τεχεράνη». Παρά το γεγονός ότι η οργάνωση άρχισε να ιδρύεται το 2003, αντλώντας χρήματα από το εμπόριο ναρκωτικών (οπιούχου παπαρούνας) και από εγκληματικές ενέργειες , από το 2004,  χρηματοδοτείται από την ισραηλινή  Μοσάντ που στρατολογεί μόνο ικανά στελέχη  για πολλές αιματηρές επιθέσεις.
Το 2012 Ισραηλινοί πράκτορες ανέφεραν στο Spiegel  ότι είχαν ταξιδέψει στο Πακιστάν για «το νούμερο ένα κίνδυνο του Ιράν», και στρατολόγησαν  άνδρες στην  Τζουντάλα για τρομοκρατικές επιθέσεις. Κατά την ίδια περίοδο το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC αναφέρθηκε επίσης στις επαφές της CIA  στα σύνορα Ιράν-Πακιστάν.
bj bj, j, bFOREIGN POLICY
Μετά από πολλές αρνήσεις της  Ουάσιγκτον να αποδεχθεί την εμπλοκή της, το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy , επιβεβαίωσε τη διαπλοκή. Επικαλείται έξι πρώην και νυν αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και πολυάριθμες μυστικές εκθέσεις που η Joundallah  είχε προωθήσει εδώ και χρόνια στη Μοσάντ. Η απερίσκεπτη συμπεριφορά του Ισραήλ εξόργισε τότε ακόμα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες φάνηκαν να μην ελέγχουν απόλυτα ούτε τους στενότερους συμμάχους τους στη Μέση Ανατολή (χαρακτηριστική η αντίδραση του Τζορτζ Μπους ο οποίος γίνεται έξαλλος, σύμφωνα με αξιωματούχο) .
b lj bl j bjjk
Η κυβέρνηση της Ιερουσαλήμ δεν παρέκαμψε μόνο  την αμερικανική κατασκοπεία, αλλά μηχανοραφούσε με τις αρχές στο Ισλαμαμπάντ υποκινώντας  τις αιματηρές επιθέσεις στο Ιράν. Οι ΗΠΑ , λαμβάνοντας υπόψη την εύθραυστη κατάσταση στο Αφγανιστάν, αποστασιοποιήθηκαν από αυτές τις επιχειρήσεις και οι Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες ανέλαβαν εξ ολοκλήρου την αντιμετώπιση της Τεχεράνης.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.