Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Φεύγουν οι λευκοί μαθητές από τα σχολεία των γκέτο και οι «αντιρατσιστές» βλέπουν ρατσιστικά κίνητρα!

Φεύγουν οι λευκοί μαθητές από τα σχολεία των γκέτο και οι «αντιρατσιστές» βλέπουν ρατσιστικά κίνητρα!


Κινητοποίηση για να μην χάσουν οι προοδευτικοί «αντιρατσιστές» τις κρατικές επιδοτήσεις στα «μειονοτικά» σχολεία…

Γονείς από το Πόρτλαντ των ΗΠΑ κέρδισαν προσφάτως το δικαίωμα να μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε σχολεία που βρίσκονται εκτός των ορίων της γειτονιάς τους. Ακόμα και αν οι διαθέσιμες κενές θέσεις στα σχολεία είναι περιορισμένες, κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ετήσια κλήρωση (λοταρία) με έπαθλο την εξασφάλιση θέσης στο σχολείο της επιλογής των γονέων και των μαθητών.
Πρόκειται, δε, για μια δίκαια μέθοδο που προσφέρει την ευκαιρία σε εκείνους τους γονείς που θέλουν το παιδί τους να φοιτήσει σε ένα καλύτερο σχολείο και να αποκτήσει όλα εκείνα τα απαραίτητα εργαλεία γνώσης που θα του εξασφαλίσουν μια καλύτερη πιθανότητα για μια πιο ποιοτική μελλοντική ζωή.
Δυστυχώς, όμως, τις επιδιώξεις των γονέων δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι υπερ-προοδευτικοί «αντιρατσιστές», οι οποίοι δημιούργησαν κοινωνική οργάνωση στην πόλη, έχοντας ως κύριο αίτημα την διακοπή του προγράμματος μεταφοράς των μαθητών σε άλλα σχολεία εκτός των δημοτικών τους διαμερισμάτων, υποστηρίζοντας ότι: «Είναι κυρίως λευκές, μεσοαστικές οικογένειες που μεταφέρουν τα παιδιά τους μακριά από σχολεία που έχουν Αφρο-αμερικάνους μαθητές», δήλωσε η Kali Thorne Ladd, μέλος της συγκεκριμένης οργάνωσης, της οποίας οι οικογένειες της πόλης θα πρέπει να πάρουν την άδεια πρώτα σχετικά με την επιλογή σχολείου των παιδιών τους…
Επιπροσθέτως, μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης Δημόσιων Σχολείων στο Πόρτλαντ δήλωσε ότι τα δημόσια σχολεία της περιοχής, τα οποία αποτελούνται από μεγάλο αριθμό μειονοτικών ομάδων, όντως χάνουν λευκούς μαθητές, αλλά το πρόβλημά τους έγκειται στο γεγονός ότι μαζί με τους λευκούς μαθητές που θέλουν να μετέχουν ποιοτικής εκπαίδευσης και μεταγράφονται σε άλλα σχολεία, φεύγουν και τα δολάρια της κρατικής επιχορήγησης! Κι έτσι οι διοικήσεις των σχολείων μένουν με μαθητές στουρνάρια και ταπί και ψύχραιμοι.
Γιατί, άραγε, όποτε ανακινείται παγκοσμίως κάποιο υποτιθέμενο ρατσιστικό περιστατικό οι «μη-κερδοσκοπικές αντιρατσιστικές κ.λπ. οργανώσεις» μάχονται πάντοτε για την βούτα κρατικού χρήματος;… Κι εγώ τους είχα για λαϊκούς επαναστάτες και αντικαπιταλιστές….
Ε.Μ.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.