Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Η κινητοποίηση γονέων σε σχολεία της Σουηδίας καταργεί την παροχή χαλάλ γευμάτων στους μαθητές!


Η κινητοποίηση γονέων σε σχολεία της Σουηδίας καταργεί την παροχή χαλάλ γευμάτων στους μαθητές!

Οι μαθητές τα κατανάλωναν χωρίς να γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι, αλλά ούτε και οι οικογένειες τους για την ισλαμική διαδικασία σφαγής των ζώων!
Στην πόλη Sigtuna της Σουηδίας, γονείς μαθητών κατάφεραν να σταματήσουν την διάθεση χαλάλ γεύματος στα εστιατόρια των τοπικών σχολείων.
Μάλιστα, το συγκεκριμένο γεύμα σερβίρονταν για αρκετά χρόνια τώρα στα σχολεία της Sigtuna, χωρίς να έχουν ενημερωθεί για την διάθεσή του οι γονείς των μαθητών, με τους τελευταίους να το καταναλώνουν χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα περί τίνος πρόκειται!
Μόλις, όμως, ο τρόπος σφαγής των ζώων και συγκεκριμένα των κοτόπουλων χαλάλ έγινε ευρέως γνωστός μεταξύ των οικογενειών των μαθητών, σημειώθηκε σειρά διαμαρτυριών, οι οποίες τελικά επέφεραν την απομάκρυνση του μουσουλμανικού γεύματος από το μενού των σχολείων της περιοχής.
Τα κοτόπουλα που χρησιμοποιούνταν για την Παρασκευή του γεύματος προέρχονταν από την Δανία και θεωρούνταν «ευλογημένα» για βρώση από μέρος των μουσουλμάνων.
Όπως ανέφερε και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της δημοτικής αρχής, Henrik Josephson, «Αν και στην αρχή τα παράπονα αφορούσαν στον βίαιο τρόπο σφαγής των ζώων, από ένα σημείο και έπειτα άρχισαν να επικεντρώνονται στις θρησκευτικές πεποιθήσεις».
Με μητέρα μαθητή που δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία της να κάνει λόγο για εξαναγκασμό των μαθητών να καταναλώσουν το εν λόγω μουσουλμανικό γεύμα, το οποίο οι οικογένειες τους δεν θα ενέκριναν για ηθικούς λόγους, υπογραμμίζοντας ότι τα παιδιά θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αρνούνται τέτοιου είδους γεύματα.
Ε.Μ.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.