Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Βενιζέλος: Η ισλαμική-οθωμανική κατοχή είναι μέρος της εθνικής μας κληρονομιάς

ventur

«Για εμάς, όχι μόνο ένα τζαμί, αλλά και η μουσουλμανική, η οθωμανική κληρονομιά στην Ελλάδα είναι μέρος της εθνικής μας κληρονομιάς και ως πρώην Υπουργός Πολιτισμού είμαι σε θέση να επαναλάβω πως η αναστήλωση και η προβολή των οθωμανικών και μουσουλμανικών μνημείων στην ελληνική επικράτεια είναι μεγάλο πλεονέκτημα, όχι μόνο για την πολιτιστική πολιτική μας και την πολιτιστική κληρονομιά μας, αλλά και για την τουριστική βιομηχανία μας.»

Αυτή είναι η δήλωση του Ελλαδίτη ΥΠΕΞ στην δημοσιογράφο Asligul Atasagun για το κανάλι Turkish TV- Cine5, την ίδια στιγμή που οι Τούρκοι προκαλούν σε Αιγαίο και Κύπρο,. Ενώ άλλοι λαοί χαρακτηρίζουν τα οθωμανικά αλλά και νέο-τουρκικά χρόνια ως περίοδο σφαγών και σκοταδισμού, ο Βενιζέλος μιλά για κληρονομιά που άφησαν στην Ελλάδα 400 χρόνια σκλαβιάς και αποκεφαλισμών! Τα σχόλια περιττά…
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.