Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

OI NΑΖΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ ΜΕ ΟΒΙΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΝΑΟ,ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ




Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
το βίντεο με την επίθεση στο ναό



 O oυκρανικός στρατός ασταμάτητα βομβαρδίζει αστικές ζώνες καθώς και τις υποδομές στην περιοχή Kuibyshev του Ντονέτσκ.Σοβαρές καταστροφές προκλήθηκαν στον ορθόδοξο ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου όταν οβίδα έπληξε τον τρούλο και τον εκσφενδόνισε σε απόσταση 15 μ από την εκκλησία.

ναός
Ο εφημέριος ήδη έδωσε εντολή για την επανόρθωση των ζημιών.Οι ουκρανοί άνοιξαν πυρ εντός οικιστικής ζώνης και έβαλαν εναντίον στάσης λεωφορείου κοντά στο νοσοκομείο № 21. Οβίδα κατέληξε σε σταματημένο minibus που ήταν γεμάτο επιβάτες συνολικά 20 τον αριθμό και σκότωσε 2 πολίτες ενώ 4 άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου no 21 δήλωσε ότι τα θύματα βρίσκονται εκτός κινδύνου.Ο ανταποκριτής του ρωσικού ειδησεογραφικού LIFEnews που βρίσκεται στην περιοχή του Kuibyshev μεταδίδει ότι το κέντρο και η γύρω περιοχή είναι βομβαρδισμένο τοπίο και από καθαρή τύχη δεν έχει υποστεί ζημιές το νοσοκομείο. Οι κατοικημένες περιοχές και συνοικισμοί στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου του Ντονέτσκ συνεχίζουν να βάλονται ανηλεώς από το ουκρανικό πυροβολικό.Οι δυνάμεις του στρατού επιχειρούν εκ νέου να επιτεθούν στις θέσεις της πολιτοφυλακής που υπεραμύνεται ηρωικά το αεροδρόμιο στρατηγικής σημασίας.Νωρίτερα Στις 22 Νοεμβρίου ο στρατός επιτέθηκε και στο χωριό Red Plowman στην περιοχή του Kuibyshev.Εδώ δεν σημειώθηκε τραυματισμός γιατί οι πολίτες είχαν κρυφτεί στα υπόγεια από όπου άκουγαν τις εκκωφαντικές εκρήξεις. (lifenews 25/11/14)
Το βίντεο όπου το τάγμα της πολιτοφυλακής Μόσχα ανακοινώνει ότι θα αποκαταστήσει τις ζημιές στο οικοτροφείο αρ 19 στο Ντονέτσκ:
Με συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Grad ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να βάλει κατά σχολείων καταστημάτων κατοικιών και ναών.Είναι τέτοια η σφοδρότητα των επιθέσεων κατά πολιτικών στόχων που στις 25 Νοέμβρη στο κέντρο του Ντονέτσκ στο συνοικισμό Kuybyshev σημειώθηκαν περισσότερες από 40 εκρήξεις σε μια περιοχή έκτασης ενός τ.χλμ. Επλήγησαν και αναφέρονται καταστροφές στο σχολείο n° 60,σε μαγαζιά,οικίες και στο ναό των Απ. Πέτρου και Παύλου.
Ο Ivan Prikhodko καθοδηγεί όλη τη νύχτα εργασίες αποκατάστασης.Πήγε και στο ναό που επλήγη για να καταγράψει τις ζημιές και να δει πως θα συνδράμει την κατάσταση.
Οι καταστροφές είναι πολυάριθμες. Tο εσωτερικό του ναού που πρόσφατα νέοι διπλωματούχοι αγιογράφοι φιλοτέχνησαν τοιχογραφίες υπέστη απώλειες.Ο π.Μιχαήλ θεωρεί ότι ήταν ευτύχημα που ήταν Κυριακή και το σχολείο δεν λειτουργούσε γιατί θα θρηνούσαμε και πάλι θύματα παιδιά. Στο σχολικό συγκρότημα N60 έσπασαν τα τζάμια. Σύμφωνα με τον διοικητή της περιοχής τον Ivan Prikhodko περισσότερα από 300 σπίτια έμεινα χωρίς θέρμανσης από την καταστροφή των υποδομών σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Το τελευταίο 24ωρο η πολιτοφυλακή κατέγραψε τουλάχιστον 10 επιθέσεις. (ntv.ru 25.11.14)
ΥΓ.κάποιοι υπερασπίστηκαν με τα κορμιά τους αγίους τόπους του Κιέβου……και περισσότερη τιμή τους πρέπει……..
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.