Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ξέπλυμα’ στις ΗΠΑ η τουρκική Ziraat Bank που έχουμε στη Θράκη


Η τουρκική κρατική τράπεζα Ziraat, η οποία δραστηριοποιείται και στην Θράκη, ανακοίνωσε στους πελάτες της στη Νέα Υόρκη πως μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, πρέπει να έχουν κλείσει τους λογαριασμούς τους. Η τράπεζα υποχρεώθηκε να λάβει την απόφαση αυτή, κατόπιν εντολής των αμερικανικών τραπεζικών αρχών.

Η αμερικανική FED είχε ανακοινώσει, στις 4 Ιουλίου, ότι η Ziraat, ήταν αναμεμιγμένη σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η τουρκική τράπεζα ήταν ήδη υπό αμερικανική επιτήρηση, από κλιμάκιο της FED. Οι Αμερικανοί εξετάζουν εξονυχιστικά, συγκεκριμένους λογαριασμούς που συνδέουν το αμερικανικό τμήμα της τράπεζας με την Τουρκία.
Ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, αν και παραδέχτηκε ότι η Ziraatβρίσκεται υπό αμερικανική επιτήρηση, είπε πως η δραστηριότητα της τράπεζας, στις ΗΠΑ, δεν θα διακοπεί.
Αλήθεια, οι ελληνικές αρχές θα ζητήσουν ενημέρωση από τις ΗΠΑ για την υπόθεση, ενδεχομένως δε και ολόκληρο τον… φάκελο, όπως οι Τούρκοι στην υπόθεση των φίλων του PKK στη Δανία; Το λέμε για να ξέρουμε κάποιες μεθόδους, καθώς η τράπεζα δραστηριοποιείται «ζωηρά» και στη Θράκη.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.