Σελίδες

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

100.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


πρωθυπουργός Γιατσενιούκ

πρωθυπουργός Γιατσενιούκ
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών της Ουκρανίας  θα οδηγηθούν στην απόλυση  περίπου 100 χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Αυτό καταγγέλουν τα Συνδικάτα της Παιδείας και Επιστημών της Ουκρανίας (TASS).
Με προσφυγή τους στον Ποροσένκο  οι ενώσεις των εκπαιδευτικών εκφράζουν τη «βαθιά αγανάκτηση για την περικοπή  των δικαιωμάτων των Ουκρανών πολιτών στη δωρεάν παιδεία, την υγειονομική περίθαλψη και στη υποβάθμιση  της εκπαίδευσης των νέων.»

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την αύξηση των ανέργων, που είναι ήδη περίπου 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι. Η εφαρμογή της  αύξησης του ποσοστού του διδακτικού έργου των εκπαιδευτικών, με συμπληρωματικές τάξεις και ομάδες, με κλείσιμο των σχολείων στις αγροτικές περιοχές , με αλλαγή της ποσόστωσης ερευνητών και  εκπαιδευτικών θα οδηγήσει στην απόλυση μόνο για το σχολικό έτος 2015-2016  περίπου 100 χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Μέχρι το 2020 το  σώμα  των εκπαιδευτικών θα έχει μειωθεί στο ένα τρίτο«.
Επιπλέον, η Ένωση εκφράζει την αγανάκτησή της για την πρόταση  μείωσης των μισθών των εκπαιδευτικών, την ακύρωση αναγνώρισης της προυπηρεσίας, την απάλειψη πρόσθετων απολαβών για την κατοχή  ακαδημαϊκών τίτλων.
Την Τρίτη, ο Πρωθυπουργός Yatsenyuk παρουσίασε το δημοσιονομοικό πρόγραμμα του. Οι δημόσιες δαπάνες θα μειωθούν πάνω από 26 δισεκατομμύρια σε εθνικό νόμισμα (1,73 δισεκατομμύρια δολάρια), εκ των οποίων πάνω από 1 δις δολάρια θα εξοικονομηθεί από τις κοινωνικές παροχές.
Εκτός από τις κοινωνικές παροχές, τις περικοπές στη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και  επιστήμης, οι δαπάνες στην παιδεία  θα μειωθούν κατά 200 εκατομμύρια δολάρια.Από 1 Σεπτεμβρίου του 2015 θα καταργηθούν οι υποτροφίες για τους φοιτητές  -με εξαίρεση για τα άτομα με αναπηρία- ενώ καταργείται η έκπτωση των φοιτητικών  εισητηρίων.
Η εκπαιδευτική πολιτική προσανατολίζεται στην αύξηση των μαθητών ανά τάξη.  Προτείνεται επίσης να κλείσουν πάνω από 400 σχολεία σε αγροτικές περιοχές, όπου ο αριθμός των μαθητών είναι λιγότερα από δέκα άτομα και να καταργηθούν τα δωρεάν γεύματα για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου. (novorossia.su)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.