Σελίδες

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στέλνει την Ουκρανία συγγενής θύματος της πτήσης ΜΗ17


Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στέλνει την Ουκρανία συγγενής θύματος της πτήσης ΜΗ17

Η μητέρα μίας Γερμανίδας, η οποία σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία τον περασμένο Ιούλιο προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά των ουκρανικών αρχών τις οποίες κατηγορεί ότι δεν έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους, αναφέρει δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας.

Η μητέρα του θύματος, η οποία αναφέρεται ως Όλγκα Λ. ζητεί από το Κίεβο αποζημίωση ενός εκατομμυρίου δολαρίων κατηγορώντας το για ανθρωποκτονία εξ’αμελείας κι έχει ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες από την περασμένη εβδομάδα, γράφει σήμερα η Bild am Sonntag.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Ουκρανία όφειλε να έχει κλείσει τον εναέριο χώρο της για τις πολιτικές πτήσεις εξαιτίας των συγκρούσεων με τους φιλορώσους αυτονομιστές στο έδαφός της.
Η ενάγουσα κατηγορεί την Ουκρανία ότι δεν προχώρησε σε αυτή την κίνηση επειδή ήθελε να συνεχίσει να επωφελείται από τα χρήματα που καταβάλλουν οι αεροπορικές εταιρείες για τις πτήσεις με ενδιάμεσο σταθμό – που εκείνη την εποχή ανέρχονταν σε 700 ημερησίως – και θα απέδιδαν στο Κίεβο πολλά εκατομμύρια δολάρια τον μήνα, αναφέρει το δημοσίευμα.
Η μητέρα του θύματος εκπροσωπείται από τον δικηγόρο, ειδικό σε αεροπορικά δυστυχήματα, Έλμαρ Τζιεμούλα, ο οποίος υποστηρίζει ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο η Ουκρανία όφειλε να κλείσει τον εναέριο χώρο της αν δεν ήταν σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των πτήσεων.
Ο ίδιος είπε τον Σεπτέμβριο ότι εκπροσωπεί τρεις οικογένειες Γερμανών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα. Το αεροπλάνο συνετρίβη στην Ουκρανία σε έδαφος που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών στις 17 Ιουλίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 298 επιβαίνοντες, εκ των οποίων τα δύο τρία ήταν Ολλανδοί.
Στο δυστύχημα σκοτώθηκαν τέσσερις Γερμανοί.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.