Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΠΗΓΑΓΑΝ 7 ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ


وصول جثامين شهداء المسيحية المصريين من ليبيا فجرا

το ζεύγος των αιγύπτιων χριστιανών και η κόρη τους Κατερίνα με το μοβ μπουφάν που δολοφόνησαν οι ισλαμιστές στη Λιβύη
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Το πογκρόμ κατά των αιγύπτιων χριστιανών στη Λιβύη συνεχίζεται. Ο π. Estefanos ένας ιερέας από μια εκκλησία στην Νότια Αίγυπτο επιβεβαίωσε αναφορές που φέρουν 7 αιγύπτιους χριστιανούς ν΄απήχθησαν από την Samalot, το βράδυ της Δευτέρας από ένα όχημα κοντά πόλη Sirte της Λιβύης.

Photo de The Australian Coptic Movement Association.ο πατριάρχης των Κοπτών Θεόδωρος και τα τα 2 ορφανά κορίτσια που έχασαν γονείς και αδερφή στην κηδεία των δικών τους
Την περασμένη βδομάδα 3 χριστιανοί αιγύπτιοι δολοφονήθηκαν άγρια από τους ισλαμιστές. Ένα ζευγάρι γιατρών και η 13χρονη κόρη τους Κατερίνα.
Οι απαγωγές και δολοφονίες των κοπτών που εργάζονται στη Λιβύη έχουν αυξηθεί μετά την ανατροπή του Mohammed Καντάφι το 2011. Υπάρχουν μια σειρά από έγγραφα που τεκμηριώνουν δολοφονίες και απαγωγές με μοναδικό κίνητρο τους θρησκευτικούς λόγους και την υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων.
Τον Φεβρουάριο του 2014 άλλοι 7 κόπτες οικοδόμοι αυτήν τη φορά εκτελέστηκαν στη Βεγγάζη.Τον Μάρτιο του 2013 ένας ακόμη αιγύπτιος χριστιανός βασανίστηκε έως θανάτου σε φυλακή της Λιβύης μετά τη σύλληψή του μαζί με δεκάδες άλλους ομόθρησκούς του για προσηλυτισμό από την ισλαμιστική πολιτοφυλακή της Βεγγάζης.
Τον Αύγουστο του 2014, τέσσερις κόπτες οι Γκαμάλ Matta Hakim, Raafat Matta Hakim, Ρομά Matta Hakim και Adly Sedky Hamim-απήχθησαν στη Λιβύη. Ένοπλοι μασκοφόροι σταμάτησαν το όχημά τους τους κατέβασαν βίαια και τους απήγαγαν.Η τύχη τους παραμένει άγνωστη.
Στη Λιβύη εργάζονται δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Κοπτικές εκκλησίες έχουν βομβαρδιστεί και πολλά μέλη της χριστιανικής κοινότητας δολοφονήθηκαν βάναυσα ή απήχθησαν από τους ισλαμιστές.(auscma 31/12/14)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.