Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΝΗΨΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ


10403791_689098581198331_805316017778958342_o

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Οι μαχητές της φασιστικής   Εθνοφρουράς της Ουκρανίας έχουν αναλάβει «εκπαιδευτικό» έργο στη Μαριούπολη. Παραδίδουν σειρά μαθημάτων ανδρείας στους μαθητές των σχολείων. Εμφανίζουν τις δολοφονίες και τις άλλες κακουχίες που έχουν υποστεί οι συμπατριώτες των παιδιών, (πολλές φορές αφορούν συγγενείς και φίλους τους) ως  «ηρωισμό» του ουκρανικού στρατού και των ταγμάτων θανάτου.

Τις »τιμωρητικές επιχειρήσεις» εναντίον των αμάχων και της λαικής πολιτοφυλακής της Νέας Ρωσίας, τις εμφανίζουν ως έναν ηρωικό αγώνα εναντίον των »αυτονομιστών».Χρησιμοποιούν ως παράδειγμα τις ηρωικές τους νίκες σε Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ. Στο τέλος της »πατριωτικής εκπαίδευσης» ζητούν από τον κάθε μαθητή να κάνει δωρεά για τις ανάγκες του στρατού μιά κούπα, ένα κουτάλι, ένα βαθύ πιάτο και 20 ουκρανικά νομίσματα.
Στη Μαριούπολη φοιτούν πολλοί μαθητές  πρόσφυγες από τις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λούγκανσκ που δεν έχουν παραδοθεί. Σημειώθηκε περιστατικό όπου ένας μαθητής ζωγράφισε τον ουκρανικό στρατό να βομβαρδίζει τα κτίρια της γεννέτειράς του και τα ερείπια του δικού του σπιτιού.
10383121_689098437865012_2221801637004088448_n
Το παιδί αυτό στάθηκε τυχερό γιατί οι εκπαιδευτικοί ενώ έχουν οδηγίες να καταγγέλουν στην Εθνική Ασφάλεια κάθε μαθητική έκφραση που αντικατοπτρίζει την έλλειψη »πατριωτικού φρονήματος»  του κηδεμόνα του, ο δάσκαλος κάλεσε τους γονείς στο σχολείο και τους ενημέρωσε προσωπικά.
Αλλά και οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί στη Μαριούπολη κρύβουν τα σχέδια και τις ζωγραφιές των μαθητών προσφύγων με τους βομβαρδισμούς στο Ντονέτσκ.
Τα  σχολεία της Μαριούπολης που κάποτε μάθαιναν τα παιδιά για την ιστορία του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (2ος Παγκόσμιος), τώρα διδάσκουν την ιδεολογία του συνεργάτη των ναζιστικών ταγμάτων,Bandera
Το Κίεβο έχει αποφασίσει να αποσυρθούν από τα ουκρανικά εγχειρίδια , οι σελίδες αυτής της ιστορικής  περιόδου.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Εθνικής Μνήμης της Ουκρανίας Volodymyr Vyatovicha στα σχολικά εγχειρίδια δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται ο »μύθος της σοβιετικής νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας». (rusvesna 09/12)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.