Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΑΛΛΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ……..

Capture écran d'une vidéo de l'organisation Etat islamique où Kévin, alias Abou Maryam Al-Faranci de son nom de guerre, apparaît.

 

Ο Γάλλος Κέβιν που έγινε Αχμάντ αποκεφάλισε άνθρωπο στη Συρία
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ………
ΜΗΤΕΡΑ 15ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Μια μητέρα προσάπτει στην αστυνομία  του διεθνούς αεροδρομίου Nice-Côte d’Azur ότι στις 27 Δεκεμβρίου 2013 άφησε τον 15χρονο τότε ανήλικο γιο της Dylan να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος ασυνόδευτος και να μεταβεί στην Τουρκία για να προωθηθεί στη Συρία.

Ο ανήλικος πριν ένα χρόνο διαβεβαίωσε την μητέρα του ότι θα κοιμηθεί σ΄ένα φίλο του.Αλλά ο 15χρονος ανενόχλητος πήρε το αεροπλάνο και πήγε στην Τουρκία για να περάσει στη Συρία για ανθρωπιστικούς λόγους όπως είπες την μητέρα του Nadine που έδωσε συνέντευξη στο Le Parisien αυτή τη Δευτέρα. Αυτή η γυναίκα αποφάσισε να καταθέσει αγωγή στο διοικητικό δικαστήριο του Παρισιού κατά του Υπουργείου Εσωτερικών. Είναι η πρώτη φορά που κατατίθεται κάτι αντίστοιχο. «Η αστυνομία όφειλε τουλάχιστον ν΄ανησυχήσει βλέποντας έναν ανήλικο μόνο να κατευθύνεται σε αυτόν τον προορισμό. «Θεωρώ το κράτος υπεύθυνο για την αναχώρηση του γιου μου»,προσθέτει.
Άγνωστη είναι η τύχη της αγωγής που κατέθεσε στα μέσα Νοέμβρη η Nadine D . η οποία και βρίσκεται σε στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης.Ο νόμος εξουσιοδοτεί εέναν ανήλικο ασςυνόδευτο να ταξιδέψει στην Τουρκία με μια απλή ταυτότητας αλκόμη κι αν αυτή η χώρα δεν ανήκει στον χώρο Schengen. Με νόμο του 2013 η Γαλλία κατάργησε την προβλεπόμενη ως τότε διαδικασία για έναν ανήλικο που θα ήθελε να εγκαταλείψει το έδαφός της.Ήταν μια εξουσιοδότηση γονέων που εκδιδόταν από τον Δήμο.Σε περιπτώσεις όπου ο ένας από τους 2 γονείς θέλει να μεταφέρει ένα ανήλικο τέκνο στο εξωτερικό χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου γονέα ή αν το παιδί σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική έχει ριζοσπαστικοποιηθεί για τζιχάντ του απαγορεύεται η είσοδος. Για το συγκεκριμένο άτομο δεν υπήρχε σχετικό σήμα.Για την μητέρα αρκούσε ο δηλωμένος προορισμός Τουρκία για να υποπτευθούν οι αρχές τις διαθέσεις του ανηλίκου πράγμα που δεν έγινε. (08/12/2014 lefigaro)
Σύμφωνα με το δημοσιογράφο David Thomson δημοσιογράφο του RFI και συγγραφέα του βιβλίου «Les Français jihadistes» αυτός προστέθηκε στην οργάνωση του Omar Omsen στρατολόγου των γάλλων τζιχαντσιτών που τον διεκδικεί η Jabhat al-Nosra επίσημο παρακλάδι της Al-Qaïda στη Συρία.
Η δικηγόρος της μητέρας η Samia Maktouf δήλωσε στο France 24: «Η πελάτισά μου αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της γι αυτήν και για τις άλλες μητέρες. Είναι θέμα αρχής. Ένας ανήλικος είναι σε κίνδυνο και κινδυνεύει και η Γαλλί από πιθανή επιστροφή του.»
Το αίτημα της είναι να επιδικαστεί ένα ποσό 110.000 ευρών ως αποζημίωση σε αυτήν τη φάση.( France 24 8/12/14)
ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ 8 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝDjihad en Syrie : le voyage funèbre d'une famille strasbourgeoise
.Μια 10μελής οικογένεια από το Στρασβούργο έφυγαν με τροχόσπιτο και πήγαν το καλοκαίρι του 2014 στη Συρία. Είναι η οικογένεια Boudouaia με τα αγόρια της και τα κορίτσια της.Οι γείτονές τους είναι πεπεισμένοι ότι είναι νεκροί. Οι 2 ανήλικοι γιοί σκοτώθηκαν αποδεδειγμένα.(europe1. 5/12/14)
ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ 15ΧΡΟΝΟΥ:
…..http://bcove.me/ar43podl
http://api.dmcloud.net/player/embed/4e7343f894a6f677b10006b4/548598b3947399538595ae4a/efba4422d03e4b7eb9ed2a9e02ee0364?exported=1
Ο ΓΑΛΛΟΣ ΚΕΒΙΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΧΜΑΝΤ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑJulien* montre une photo de Kévin en Syrie avec une kalachnikov, le 26 novembre 2014.
 «Δεν λέγεται Ahmad αλλά Kévin. Ο Kévin, είναι ο αδερφός μου.» λέει ο Julien από την Toulouse (Haute-Garonne) καθώς αναγνωρίζει τον αδερφό του σε βίντεο του Ισλαμικού Κράτους. Ο Kévin και 2 άλλοι τζιχαντιστές γάλλοι καίνε τα διαβατήριά τους και καλούν τους μουσουλμάνους της Γαλλίας να πάνε για τζιχάντ στη Συρία.»Ο Kévin ονομάζεται πλέον Ahmad Abou Maryam Al-Faranci  και πήγε στη Συρία το Μάιο του 2013. Αυτός ο 23χρονος από την Τουλούζη έγινε ένας » μουτζαχεντίν Dawla» (μαχητής του χαλιφάτου). Πολέμησε κτά των σύριων στο συραρμένικο Kassab και κατά των κούρδων στο συροκουρδικό Kobani. «Μου έστειλε φωτογραφίες από το μέτωπο όπου αυτός αποκεφαλίζει έναν άνθρωπο. «(francetvinfo 4/12/14)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.